Полезни съвети      

Огледалце, огледалце, кой има най-хубавата фигура на света?

от Лили Георгиева | 20.05.2016 г.

Това не е магическото огледало на мащехата на Снежанка. Въпреки това много напомня именно на него. Става дума за сканиращо тялото огледало, което ще проектира 3D аватар на физиката на човека, който се оглежда в него. Ще бъдат взети предвид пропорциите на тялото, теглото и мускулната маса. Всичко!

Устройството, което носи името Naked, е

първият по рода си 3D скенер на тялото,

който проследява как се променя то. Можете да го сложите в дома си и да контролирате резултатите от спазваната диета и фитнес тренировките.

Naked представлява комбинация от огледало, кантар и смартфон приложение.

naked 5

Огледалото е снабдено със сензори Intel RealSen. Те използват инфрачервено сканиране на тялото, което е подобно на това, което прави Xbox Kinect.

За да създадете 3D макет на тялото си, необходимо е да се качите върху кантара и да се въртите на него на 360 градуса в продължение на 20 секунди. Кантарът стои точно пред огледалото. Препоръчително е преди да се качите на него, да се съблечете максимално. Така ще позволите на сензорите да създадат достоверна 3D карта на тялото ви.

Създаделите на Naked твърдят, че данните са реални с точност до 1/10 от инча!

Щом 3D моделът на тялото ви е готов, можете да видите мини черно-бял аватар на самите себе си. Изображението и данните се изпращат към приложение, което можете да отворите както на смартфон, така и на таблет.

naked 4

Фитнес гривни за под 150 лв.

Целият процес отнема около минута, след като стъпите на кантара.

Можете да въртите аватара, да увеличавате или намалявате определени зони от тялото и да разглеждате извлечените от сензорите данни. Включително процент на подкожните мазнини.

Тези изчисления се правят с помощта на тест, който сравнява колко тежите във вода. Ако сте значително по-леки във вода, това означава, че най-вероятно в тялото ви са налице много мазнини. Как така, ще попитате? Просто е. Мазнините тежат по-малко от водата.

naked 3

Naked е изключително полезна програма за отслабване. Тя обаче не може да използва вода. Вместо това устройството използва 3D карта на тялото и извлича необходимата информация.

Постигнете целите си с Дуейн Джонсън

Най-хубавото е, че Naked следи промените в количеството мазнини и мускули в различните части на тялото. „Магическото огледало“ може да анализира формите. Например, формата на ръцете и бедрата. По нея сензорите се ориентират какво точно „виждат“ – мускули или мазнини.

Със сигурност досега не сте имали възможност да разберете тялото си и

как то се променя в процеса на спазване на диета и усилени тренировки.

Това вече е възможно. Можете изкъсо да следите процеса на отслабване и извайване на фигурата ви.

naked 2

Благодарение на приложението можете да видите как размерите на различни части от тялото намаляват или се увеличават (ако трупате мускулна маса, например). Можете да следите изкъсо врата, раменете, гръдния кош, талията, ръцете, краката, дупето и т.н.

Във всеки един момент ще разполагате с процента на мазнините и мускулите.

Ако размерът на бицепса ви се е увеличил, но мазнините в тялото са намалели, можете лесно да заключите, че сте успели да натрупате мускулна маса.

„Магическото огледало“

може да се окаже истинско оръжие в ръцете на хората, които често изпитват неудовлетворение, когато спазват диета, а кантарът не показва прогрес. Сензорите отчитат всяка една промяна, която не е забележима с просто око.

Създателите зад Naked целят именно това. Да мотивират хората, които губят волята и ентусиазма си да продължат към постигане на целта си.

Новото устройство и приложението, с което върви, дават възможност на всеки един от нас да води по-здравословен начин на живот.

Към днешна дата повечето хора, които са тествали системата, дават положителна оцека. Naked създава по-ясна представа за случващото се с тялото по време на диета и тренировки.

В момента изобретението се предлага на промоционална цена от близо 500 долара. Смята се, че до година цената ще стигне до 1000 долара. Първите доставки са планирани за март 2017 година.

Източник на снимките: naked.fit