Полезни съвети      

LG G4 Stylus – Харесваш LG и искаш стилус?

от Лили Георгиева | 11.04.2017 г.

След като LG пусна на пазара успешния си флагманския модел G4, компанията реши да предложи на своите фенове смартфон със стилус. Така не след дълго се появи още една рожба – LG G4 Stylus.

Още при първия поглед към него се забелязват няколко отлики спрямо неговия „по-голям брат“, т.е. LG G4. Например при Stylus имаме по-ниска резолюция на дисплея, по-остаряла апаратна платформа и дори сме лишени от работа в LTE мрежи.

Но преди да започнем да сравняваме този модел с други, нека да обърнем внимание на някои от неговите характеристики.

Първата ни „спирка“ е екранът. LG G4 Stylus е снабден със сензорна IPS матрица, изпълнена по технология. Диагоналът е 5,7 инча. Удивителното, както вече споменахме, е, че при това положение резолюцията е невисока – едва 1280х720 пиксела. Това прави плътност на пикселите – 257.

Добра новина е, че можете да регулирате яркостта на екрана ръчно, а технологията мултитъч обработва до 10 едновременни докосвания. Когато поднасяте смартфона към ухото си, екранът се блокира, благодарение на датчика за приближение.

Друга ключова характеристика на LG G4 Stylus е производителността. Моделът разполага с морално остарял SoC MediaTek MT6592 – това е един от минусите, които си струва да вземете предвид, ако сред любимите ви занимания е да играете на игри, да гледате видеа и да използвате няколко приложения едновременно.

Сега нека да се прехвърлим в сравнение на няколко модела. Подбрали сме още три смартфона, които са преки конкуренти на LG G4 Stylus.

Той е розов? Кой? Твоят нов телефон

При оперативната и вградената памет виждаме приблизително еднакви характеристики, като може да забележите как Stylus-ът леко „изостава“.

От четирите модела само Meizu M1 Note не поддържа слот за карта памет.

При камерите ситуацията стои по сходен начин. LG G4 Stylus може да се открои с най-неконкурентна задна камера – 8-мегапикселова. Трябва да имате предвид обаче, че тя е снабдена с обектив с диафрагма f/2,4 с автофокус и обикновена светодиодна светкавица. Отсъстват оптическа стабилизация, сензор за цветен спектър и възможности за снимане в  RAW.

LG G4 Stylus може да се похвали с работа с 2 SIM карти по стандарт Dual SIM Dual Stand.

Смартфони с 3 SIM карти

Колкото до автономната работа, телефонът разполага с капацитет на батерията 3000 мАч. При обичаен режим на експлоатация и с оглед характеристиките му, той може да ви служи в продължение на 2-3 дни.

За заключение ще ви предложим сравнение на автономната работа на няколко актуални към днешна дата модели:

Източник на снимките: lg.com