Полезни съвети      

3 Xiaomi телефона, които са достойна алтернатива на айфоните

от Лили Георгиева | 21.12.2017 г.

Флагманите на Xiaomi се очакват от някои потребители със същия трепет, с който и топ устройствата на Apple. Това е така, тъй като китайската компания залага на отлични характеристики, които след това предлага на невисока цена.

Китайците водят съвсем различна политика. Те не предлагат устройства на невъзможна цена. Поради това на пазара може да откриете превъзходни модели на Xiaomi. Днес ще обърнем внимание именно на тях.

Xiaomi Mi A1

Конкурент: iPhone 5s 16 GB

Ако ви се случи да избирате между китайски смартфон и древен афйон, няма какво да му мислите – грабвайте Xiaomi. Получавате по-голям екран – 5,5 инча, по-добра камера, по-мощен процесор и по-добра батерия. Бонус са 64 GB вътрешна памет и слот за две SIM-карти.

Да купите iPhone 5s в края на 2017 г. е чист мазохизъм. Той е твърде бавен, сравнено с много съвременни модели. Способна да ви вбеси е батерията, която ще се налага да презареждате по-начесто.

Xiaomi или Meizu?

При Xiaomi Mi A1 може да протестирате за това, че все още не е получил ъпдейт до Android Oreo.

Xiaomi Mi6

Конкурент: iPhone 7

Тази битка вече е на друго ниво. Поставяме флагманът на Xiaomi за тази година срещу топ устройството на Apple за 2016 г.

Не може да се успори на „седмицата“, че е изключителна по отношение на ергономичността. Тим Кук и Джони Айва сериозно са поработили по този пункт. Металното устройство лежи доста по-добре в ръката, отколкото хлъзгавия Mi6. Дизайнът също е на страната на специалистите в Купертино.

Китайците обаче имат три коза в ръкава си: липсата на рамки на екрана, допълнитеният цвят на корпуса и бързото зареждане. Xiaomi предлага презареждане на батерията от 0% до 100% само за половин час.

След няколко плюса за всяка страна въпросът опира до парите. Естествено, че китайският телефон няма да ви разори. Той е балансиран, достатъчно бърз и Android.

Xiaomi Mi Mix 2

Конкурент: iPhone X

Невъзможно е да сравняваме този китайски телефон с iPhone X. Това обаче не означава, че последният е задължителният печеливш.

В Mi Mix 2 получавате безрамков дисплей, топ процесор, „бездънна“ оперативна памет и солиден керамичен корпус. Това не е никак малко. Камерата снима на ниво, а отказът от 3,5-мм жак издава поддаване на тенденциите.

Тук е моментът да кажем, че 6-инчовият екран на Mi Mix 2 е предвиден за държане с две ръце. iPhone X може да управлявате с една ръка.

5 евтини, но удачни смартфона

Сред плюсовете на китайския модел трябва да споменем – режим за работа с няколко прозореца, бирзо зареждане, красиви снимки.

Източник на снимките: mi.com