Полезни съвети      

Причините, поради които зарядът на батерията бързо пада

от Лили Георгиева | 05.01.2018 г.

Много пъти сме ви споделяли, че показателят автономна работа се превръща във все по-важен и актуален за потребителите на смартфон и друга мобилна техника.

Факт е, че на практика всеки потребител на съвременен телефон се е сблъсквал с явлението бързо разреждане на батерията.

Общоприето е да се смята, че често това се случва на хора, които нямат кой знае какъв опит в боравенето със смартфон. В същото време и опитните потребители започват да се сблъскват все непреодолимо с проблема.

Експерти от портала Akket.com успяха да анализират обективно ситуацията. Те назоваха кои са основните причини, поради които зарядът на батерията пада нелогично бързо.

1/ Специалистите смятат, че на първо място бързото разреждане на батерията е провокирано от яркостта на екрана на устройството. За да го избегнете, необходимо е да просто да използвате настройката автояркост.

Сравняваме технологии за бързо зареждане

2/ Друга причина за по-честото зареждане на устройството е използването на живи тапети. Те повишават натоварването върху графичния ускорител. Оттук зарядът пада, а телефон работи по-бавно.

3/ Върху продължителността на автономна работа се отразява и функцията за автоматично завъртане на екрана. Експертите съветват да не я отмятаме. Така ще се радваме на по-продължителна работа със смартфона с едно зареждане.

Смартфоните, които оставиха следа през 2017 г.

4/ Друг съществен враг на батерията е мрежата на мобилния оператор. Устройство, свързано към 3G и Bluetooth, се разрежда по-бързо, отколкото друго, което не лови мрежата на мобилния оператор и е свързано към Wi-Fi.

5/ Нещата не приключват дотук. Батерията на смартфона може да се изчерпва по-бързо заради фоновата работа на инсталираните приложения. За да избегнете този проблем, струва си да включите авиорежим. Така ще съкратите разреждането на батерията до минимум.

6/ Според анализите на експертите бързо разрежда батерията и ниската температура на въздуха на улицата. Сега е зима. Това означава, че трябва да държите телефона на топло, колкото и да ви е трудно да си го представите.

Ако е необходимо да позвъните, а сте навън, препоръчително е да влезете на закрито. Това ще ви позволи да запазите заряда на смартфона.

Надяваме се, че сме ви били полезни. Нуждаете се от още съвети, с които да увеличите времето на автономна работа? Приложете някой от тези.

Източник на снимките: sonymobile.com, mi.com, htc.com