Полезни съвети      

OnePlus 6 или Honor 10

от Лили Георгиева | 01.06.2018 г.

Настана време да сравним характеристиките на смартфоните OnePlus 6 и Huawei Honor 10. Това са два модела, които могат да се похвалят с флагмански компоненти, макар цената им да е по-ниска, отколкото тези на Samsung Galaxy S9, iPhone X и други топ устройства, излезли на пазара през 2018 г.

Дизайн

Флагманите Honor винаги са били с интересен дизайн. Това не се променя при Honor 10. Устройството впечатлява с потресаващо ефектно стъкло на задния панел и се предлага в няколко градиентни цветове.

При OnePlus 6 имаме стъклен заден панел, който е елегантен, но не толкова привлекателен и уникален като този на Honor 10.

От друга страна трябва да обърнете внимание на защитата от вода и прах, която е налице при OnePlus 6. Това определя оценката ни за корпуса да наклони към този модел. При него качеството на сглобката е на по-високо ниво.

„За“ и „против“ влагозащитените смартфони

Дисплей

OnePlus 6 ще ви градне със своя 6,28-инчов AMOLED дисплей, поддържащ sRGB и DCI-P3 и снабден със защитно стъкло Gorilla Glass 5. Дисплеят е способен да визуализира потресаващо сочни цветове, включително дълбоки черни тонове. Honor 10 предлага на свой ред класически IPS FHD + дисплей. Поради това победителят по този показател е OnePlus 6.

Апаратни характеристики

OnePlus 6 не само ви гарантира отлична производителност, по-добра от тази, която може да осигури Honor 10, но също така е един от най-бързите и плавни смартфони на пазара към днешна дата.

Топ 5 смартфона с метален корпус

Предлага се с по-мощен чипсет, съчетан с 8 GB оперативна памет. Honor 10 също притежава компоненти на флагманско ниво, но има разлика в производителността, която вълнува повечето потребители.

Honor 10 може да ви спечели с това, че с него се работи по-удобно.

Камера

И двата смартфона правят фантастични снимки и видеа с високо ниво на детайлизация. В същото време OnePlus 6 поддържа OIS и може да записва видео във формат 4К със скорост 60 кадъра в секунда.

Honor 10 осигурява добра предна камера, която прави безупречни снимки, благодарение на 24-мегапикселовия модул.

Батерия

OnePlus 6 и Honor 10 се захранват с батерии с капацитет съответно 3300 и 3400 мАч. И при двете устройства разполагате с цял ден безгрижно използване.

Плюсове на OnePlus 6

Подобрен дисплей
Висока производителност
Защита от вода и прах
Отлична камера

Плюсове на Honor 10

По-достъпна цена
Оригинален дизайн
Компактни размери
Професионални камери

 

Източник на снимките: oneplus.net, hihonor.com