Полезни съвети      

5 добри антивирусни програми за смартфон

от Лили Георгиева | 15.06.2018 г.

Категорично много хора в наши дни не може да си представят ежедневието без използването на смартфон. Все повече потребители дори не залагат на функцията, която е основополагаща – т.е. да се водят телефонни разговори. Тя е даденост. Другите функционалности обаче са важни, за да бъде едно устройство продаваемо. Тяхната реализация в смартфона излага потребителя на риска да се сблъска с вируси. Това вече е проблем.

Как да осигурите оптимална защита на телефона си, как да сте убедени в надеждното пазене на личните данни в него? Като заложите на антивирусна програма, която наистина действа.

Днес сме подбрали няколко безплатни антивирусни приложения за Android. Те са достъпни за сваляне от Google Play. Всички са тествани и одобрени от Института AV-TEST, който представлява независима институция по IT безопасност.

  1. Kaspersky Mobile

Това приложение е едно от най-добрите, когато става дума за антивирусна защита за Android устройства. По данни на AV-TEST то се справя отлично с 99,9% от вирусите. Предлага се безплатна версия, като за премиум функциите ще се наложи да платите.

Безплатната версия предлага ръчно сканиране на приложенията за наличие на вредоносни програми и вирус. Ако заплатите за премиум функции, получавате защита в реално време, защита срещу кражба, антишифинг и блокиране на приложения за осигуряване на допълнителна защита на вашите основни приложения. Освен това може да получите достъп до всички премиум функции напълно безплатно за период от 30 дни.

  1. Avast Mobile Security

Avast защитава много потребители в цял свят, независимо какви платформи използват. Тази антивирусна компания предлага приложението си безплатно. С едно натискате сканирате всички опасни и заразени приложения, откривате троянски коне и осигурявате пълна защита срещу шпионски програми и вируси.

Налице са и платени услуги. С тяхна помощ ще може да елиминирате рекламата и да получите достъп до опция за блокиране на приложения, както и осигуряване на безопасност на SIM картата, камерите и др.

Безплатната версия предлага още няколко функции, наречени Call blocker, Anti-theft, Power saver, RAM booster, Junk Cleaner, Firewall, Web shield, Wi-Fi scanner и Photo vault. С всички тях определено ще се чувствате по-сигурни.

  1. Bitdefender Antivirus Free

Bitdefender Antivirus Free е мощен антивирусен инструмент. Осигурява защита срещу основни заплахи за Android устройствата. Това е една от най-леките антивирусни програми, която използва технология на сканиране в облак. Това води до супербърза способност за проверка на устройството. Приложението не забавя телефона и не „източва“ батерията. Предлага защита в реално време.

Платената версия, която може да използвате безплатно в рамките на 14 дни, предоставя повече функции – например скенер на вредоносни програми, конфиденциалност на кореспонденцията, уеб безопасност, защита срещу кражба и т.н.

  1. Norton Security & Antivirus

Последната Версия Norton antivirus software предлага на потребителите впечатляващи функции за безопасност дори в безплатната версия. Осигурява 100% бързо откриване на зловредните програми и ги елиминира. Може да сигнализира за тревога, да блокира устройството, за да предотврати кражба и т.н.

OLED или IPS дисплей?

Безплатно може временно да използвате премиум функциите.

  1. Sophos Mobile Security

Sophos е отлично приложение за защита на смартфона. То е безплатно. В допълнение към надеждна защита от вредоносни програми, имате достъп до защита срещу загуба или кражба на устройството, уеб филтриране, блокиране на незаконни сайтове, съвети за безопасност, блокиране на позвънявания, сканиране на URL-адреси и др.

 

Източник на снимките: nokia.com, mi.com, meizu.com