Полезни съвети      

Най-добрите смартфони с OLED дисплей

от Лили Георгиева | 03.10.2018 г.

В OLED дисплеите за понижаване на яркостта се използва технология, при която не се намалява яркостта на самите диоди, а последните започват да светят с по-ниска честота. По този начин колкото по-слаба е яркостта, толкова по-ниска е честотата на присвяткане на диодите. Това води до понижаване на зрението на потребителите – тъй като очите по-бързо се уморяват.

Ако забравим този недостатък, технологията OLED е по-нова в сравнение с IPS, тя е по-съвременна и открива нова възможности. Например с помощта на OLED-дисплеи производителите започнаха да работят над гъвкави смартфони. Освен това OLED-дисплеите разходват по-малко заряд на батерията, цветопредаването и ъгълът на видимост по всички параметри са по-добри от тези на IPS.

В тази статия са представени най-добрите смартфони с OLED-дисплей.

Samsung Galaxy Note 9

Galaxy Note 9 е снабден с 6,4-инчов AMOLED-дисплей с резолюция 1440х2960 пиксела, стъкло Gorilla Glass 5, технология HDR10. Note 9 има най-добрия OLED-дисплей на пазара към днешна дата.

Google Pixel 2 XL

На 9 октомври Google представи Pixel 3 и 3 XL, но 2 XL все още не е лош вариант за почитателите на качествените камери. OLED-дисплеят от LG тук не е от най-висше качество, но основният фокус е върху камерата.

LG V35 ThinQ

V35 ThinQ не представлява най-добрият камерафон, но виждаме и отличен OLED-дисплей. Този модел е добро решение с тънки рамки и флагмански чипсет. От плюсовете може да откроим защитата по военен стандарт и качествен звук.

OnePlus 6

OnePlus 6 е пред конкурентите си с висока производителност и плавност на интерфейса. В сравнение с Pixel 2 XL смартфонът работи забележимо по-бързо. OnePlus 6 е най-добрият вариант за тези, които харесват технологията OLED и не иска да харчи много пари за смартфон.

Най-значимите телефони за последните 10 години

Sony Xperia XZ3

Смартфонът бе представен неотдавна, устройството е снабдено с 6-инчов P-OLED дисплей. Основният плюс на XZ3 е дизайнът. На външен вид устройството прилича на флагманите на други производители.

OLED или IPS?

Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro се отличава с добра камера. Съгласно DXOMark, смартфонът на този етап е лидер по качество на камерата. Предлага цели 3 модула на основната камера. Бонус е 6,1-инчовия AMOLED-дисплей.

Източник: Huawei.com, Samsung.com, oneplus.net, lg.com, google.com, sonymobile.com