Полезни съвети      

Всичко, което трябва да знаете за 5-те камери на Galaxy A9s

от Лили Георгиева | 04.10.2018 г.

Потребителите очакват с интерес дебюта на един от най-необичайните смартфони през този сезон – Samsung Galaxy с четири основни камери.

В мрежата се появиха подробности, които са свързани с това, какво ще изпълнява всеки един от сензорите, за какво е предназначен петият и какви други характеристики се отнасят до основната камера, батерията и т.н. Въобще въпросът е – ще ни зарадва ли Samsung Galaxy A9s?

За ценителите на качествената фотография е важно да отбележим, че ще бъде налице оптическа стабилизация на изображението.

Само една седмица остава до официалния анонс на първия смартфон на Samsung с четири основни камери. Запомнете името му Galaxy A9s. Знаем, че вече го споменахме, но нищо не пречи още веднъж да го посочим с пръст.

Какво гласи наскоро появило се съобщение с предполагаемите технически подробности на все още необявения официално модел? Темата разглежда Джошуа Суингъл на страниците на меродавното издание phonearena.com.

Техническите характеристики на Samsung Galaxy A9s?

Бъдещото устройство на Samsung ще се базира на мощен чипсет Snapdragon 660 от Qualcomm. Ще ни зарадва и оперативната памет – 6 GB. Galaxy A9s ще бъде снабден със 128 GB вътрешно хранилище. Освен това е предвидена поддръжка на карта памет microSD.

Смартфонът е в комплект с достатъчно голям капацитет на батерията – 3720 мАч. Инсталираната фабрично операционна система е Android 8.1 Oreo. Тя е съчетана със Samsung Experience UI.

В Galaxy A9s е заложено на 6,28-инчов екран AMOLED Infinity Display с резолюция 2200 x 1080 пиксела. Смартфонът изглежда премиално, доколкото основният материал, от който е изработен корпусът, е стъкло.

Три причини да купите iPhone XR

На задния панел виждаме разположен квадратен скенер на пръстови отпечатъци. Основната особеност на Galaxy A9s са четирите сензора на основната камера. Те ще се разполагат вертикално в правоъгълен модул.

Характеристиките на камерите на Samsung Galaxy A9s?

Основният сензор на камерата на Galaxy A9s ще бъде 24-мегапикселов с диафрагма f/1.7 и поддръжка на оптическа стабилизация на изображението.

Вторият сензор ще се характеризира с диафрагма f/2.2 и ще се използва в качеството на датчик за дълбочината, използвана при „жив фокус“. Освен това е предвидена телефото камера, удвояваща резолюцията и дължината на оптическото приближение.

Четвъртият сензор, който ще бъде разположен на задния панел на бъдещия Galaxy A9s, ще бъде 8-мегапикселова 120-градусова широкоъгълна камера. Селфи камерата на свой ред ще е 8-мегапикселова.

Samsung Galaxy A9s предстои официално да бъде представен на 11 октомври 2018 г. Дотогава има само една седмица, през която да очакваме с нетърпения или поредния слух, или тийзъри от южнокорейската компания.

Новият смарт часовник на Xiaomi за деца

Едновременно с любопитното устройство ще се появи на бял свят и новият Samsung Galaxy A6s. Очаква се продажбите на двата модела да стартират няколко дни по-късно – т.е. най-много до края на този месец.

Източник на снимките: samsung.com