Полезни съвети      

Как да боравите с една ръка с 6-инчов смартфон?

от Лили Георгиева | 08.10.2018 г.

Все по-голяма популярност в последно време получават смартфоните с диагонал на екрана над 6 инча. Например 5,8-инчовият Galaxy S9 в момента може да се определи като компактно устройство. 6 инча в съчетание с тънки рамки позволяват комфортно да използвате смартфона си, въпреки че все още ще прилагате известно усилие, за да достигнете с пръст елементи, разположени в горния десен ъгъл.

Приложението, което в момента разглеждаме, ще ви позволи без труд да използвате с една ръка всяко едно устройства – няма значение колко инча е диагоналът на дисплея.

Става дума за приложението Reachability Cursor.

С негова помощ потребителите могат с лекота да управляват дисплеи от 6 и дори 7 инча. Принципът на работа на приложението е следният: необходимо е да плъзнете от десния до левия ъгъл на екрана, след което се появява трекпад в долната област на дисплея. Тази най-ниска област в настройките на приложението може да настроите, избирайки височина и позиция.

С трекпада в долната област потребителят може да управлява с курсор, чийто обхват на действие може да бъде зададен в настройките. По този начин получаваме подобие на обикновен трекпад, който се разполага в долната част на екрана.

Приложението е напълно безплатно. Има и платена версия Pro. В безплатната версия потребителят не може да променя разположението на областта на действие на трекпада и курсора, не може и да променя външния вид.

Безплатната версия е по-скоро за тестване на функциите. Ако приложението ви се стори практично и удобно, може да закупите Pro-версията. Тя вече гарантира пълна функционалност.

Най-добрите смартфони с OLED екран

Покупката на смартфон с едри габарити винаги е рискова. Ако не успеете да свикнете с особеностите му, започвате все повече да го ненавиждате. При положение, че ежедневно взаимодействаме с телефоните си, това стечение на обстоятелствата е нежелателно. Мислете преди да купувате фаблети!

Приложение: Reachability Cursor: one-handed mode mouse pointer
Разработчик: NiftyUI
Категория: Инструменти
Версия: Зависи от устройството
Цена: Безплатно
За сваляне: Google Play

Източник на снимките: google.play.com, htc.com