Полезни съвети      

Най-популярните Qualcomm процесори през 2018 г.

от Лили Георгиева | 11.10.2018 г.

Процесорите Qualcomm са качествени решения на пазара за смартфони. Компанията предлага различни варианти както за бюджетни модели, така и за по-скъпите.

В наши дни най-добрият процесор на Qualcomm е Snapdragon 850. Засега той е достъпен само в ноутбуци. За мобилните устройства най-доброто решение е Snapdragon 845. В началото на следващата година ще стартират продажбите на смартфони, базирани на процесор Snapdragon 855, който е натоварен със задачата да се превърне в конкурент на Apple A12 Bionic и Kirin 980.

Най-производителните телефони на пазара

Флагманската серия процесори Qualcomm се състои от Snapdragon 845, Snapdragon 835 и Snapdragon 821. Последните два процесора вече почти никой не използва. Въпреки това те все още представляват отлични варианти.

Snapdragon 835, например, отлично ще се справи с всяка игра в PUBG. Ако искате решение, което ще ви даде комфорт и пълноценно преживяване, търсете модели с процесор Snapdragon 845.

За среднобюджетните смартфони Qualcomm предлага процесорите Snapdragon 710, Snapdragon 670 и Snapdragon 660.

Този, който споменахме последно, представлява леко орязана версия на Snapdragon 835. Поради това Mi A2 по производителност ще бъде съвсем леко по-слаб от миналогодишните флагмани.

Snapdragon 710 е отлично решение за почитателите на игрите, но и за онези сред вас, които държат на автономната работа. Отличните показатели се дължат на 6 енергоефективни ядра.

Сред бюджетните процесори на Qualcomm най-добро попадение е Snapdragon 636. Той представлява орязана версия на Snapdragon 660.

Snapdragon 636 може да се сравни по производителност със Snapdragon 820.

Източник на снимките: androidauthority.com, mi.com