Полезни съвети      

Как ще се променят смартфоните до 2022 г.

от Лили Георгиева | 12.10.2018 г.

През 2007 г. дисплеите на смартфоните бяха малки – благодарение на този факт, те се побираха в джоба на якето и панталона ни. След само няколко години дисплеите достигнаха размери до 7 инча и повече. Вече разполагат с прорез и огромно количество се използват като таблети.

Изданието KoreaHerald се нагърби със задачата да изясни как в близките години ще се променят смартфоните. Каква нова форма ще придобият? Тази прогноза касае топ моделите, така жадуваните флагмани, а техни първооткриватели ще бъдат две компании, смятат колегите, – Samsung и Huawei.

Позовавайки се на думите на изследователи от фирмата Display Supply Chain Consultants, изданието съобщи, че в близките четири години производителите на смартфони ще започнат активно да пускат модели с гъвкави дисплеи.

В този дух до края на 2018 г. се очаква премиерата на гъвкавия Galaxy X от Samsung. Сгъващият се екран ще бъде негова основна особеност.

Galaxy Note 9 за 51 000 евро

Изследователите смятат още, че до 2019 г. производителите ще пуснат на пазара 3,1 млн. бройки от „гъвкавите смартфони“. До 2022 г. тяхната численост ще нарасне до 63 млн. екземпляра. Цената на смартфон с гъвкав екран за момента се оценява на около 2000 долара – трябва да се отчете, че съвременните флагмани струват максимум 1500 долара – това е доста висока цена! Висока и още как!

Изчислено е, че благодарение на новия модел производителите ще заработят 8,9 млрд. долара.

По този начин през 2019 г. потребителите вероятно ще видят минимум няколко компактни смартфона с разгъващ се дисплей, чийто диагонал е над 6 инча.

Шефът на изследователския център Golden Bridge Investment & Securities Ким Чан-Рел е на мнение, че утвърдените производители на смартфони вече разполагат с всичко необходимо, за да предложат на пазара няколко гъвкави устройства. Според него компаниите не бързат с премиерите. Защо? Тъй като е ниска конкурентоспособността.

Основните грешки при използването на смартфон

За да се привлече вниманието на потребителите към смартфони със сгъващи се дисплеи, трябва да се докаже, че са удобни. За целта разработчиците е необходимо да създадат оптимизирани за тях приложения.

Дали гъвкавият дисплей ще провокира революция на пазара и нови практики в употребата на смартфоните, предстои да разберем. А дотогава може да се наслаждаваме на настоящите флагмани.

Ако искате гъвкав смартфон, не е късно да обособите специална касичка за него. Устройството няма да ви струва малко.

Източник на снимките: samsung.com, mi.com, htc.com