Полезни съвети      

Една седмица до блокчейн-смартфона Exodus

от Лили Георгиева | 15.10.2018 г.

Тази година станахме свидетели на интересни модели, а колко още предстоят до края й! Струва си да обърнем внимание на една от премиерите – тази на блокчейн-смартфона на HTC.

През последните години криптовалутите добиха сериозна популярност. Без съмнение в бъдеще те ще се превърнат в основна финансова система на света. Криптовалутите са уникални, благодарение на технологията блокчейн, която лежи в основата им. Тази технология позволява без посредници децентралиризарон да се превеждат парични средства.

Преди време китайски компании представиха своите смартфони с поддръжка на криптове, но именно HTC може да покаже нещо наистина интересно. Вярвате ли ни?

Компанията официално създаде Instagram страница «htc.exodus». Там тя анонсира датата на презентацията на Exodus – и дори показа част от външния вид на устройството.

HTC Exodus ще бъде представен точно след седмица, на 22 октомври.

От изображението, любезно предоставено от HTC, може да забележите, че задният панел на смартфона е прозрачен по аналог с модела HTC U12+.

По-рано HTC пусна сайта, озаглавен htcexodus. На него може да узнаете повече любопитни подробности за предстоящия модел. А ние веднага ще ви споделим част от тях.

Смартфонът поддържа работа с няколко протока, ще поддържа и DApps. DApps — това са децентрализирани приложения, за чиято работа ще отговаря блокчейн верига, а не сървър или отделно устройство. Освен това DApps не може да бъдат контролирани от никого – цялата информация се предава в зашифрован вид.

Всеки смартфон HTC Exodus ще бъде уникален – очаква се да бъдат налице универсален студен портфейл, безопасен потребителски интерфейс и старт на форума Exodus Forum.

Смартфони с 5000 мАч батерия

Безусловно за HTC излизането на Exodus на пазара е важно събитие. Още тук обаче може да добавим, че този апарат няма да пожъне огромен успех. Защо ли? Защо тайванците са твърде напредничави – много хора не са готови за новия модел.

Блокчейн-смартфоните категорично ще започнат да жънат популярност, но не през 2018-а и 2019-а години. А кога тогава?

След 5-10 години – именно тогава ще си спомним момента, в който HTC е пуснал един от първите апарати с такова предназначение.

Източник на снимките: htc