Полезни съвети      

Битка: Samsung Galaxy Note 9 надделя над iPhone XS Max в тест за автономност

от Лили Георгиева | 16.10.2018 г.

Красивият и флагмански Samsung Galaxy Note 9 бе представен през август тази година, а неговият конкурент iPhone XS Max – само преди два месеца. И двете устройства се предлагат на висока цена и то напълно обяснимо – те представляват най-доброто на пазара за смартфони. Имат почти сходни параметри. Разполагат с еднакво добри процесори, имат качествени дисплеи и супер камери. Различават се по едно – и то силно, автономната работа.

Samsung Galaxy Note 9 е снабден с батерия с капацитет 4000 мАч, а iPhone XS Max – 3174 мАч. Поглеждайки на данните така, навява ни мисълта, че трябва да има разлика в автономната работа. Какво показа практиката?

Колегите от PhoneBuff си направиха труда да разберат. Те публикуваха видеосравнение на двете устройства. За теста на автономността на смартфоните е използван робот, който е бил програмиран да извърши определени действия. Може да се забележи, че тестът не е никак прост. Установена е реална разлика между двата флагмана – потребителите ще я забележат в ежедневната употреба.

Какво представлява тестът?

Колегите програмират робота да сърфира в интернет, да слуша музика, да разглежда Instagram и да си пуска видеа в YouTube, да чати с приятели, да прегледа електронната си поща и да общува с приятели.

Резултатите от теста

Те са очаквани. Когато iPhone XS Max напълно се разредил, Note 9 разполагат още с 37% заряд. Разликата в капацитета на батерията между двата смартфона възлиза на 20,65%. По този начин дори идентичен капацитет на батерията в двата апарата, Note 9 би сработил с още 16,4% по-дълго, сравнено с айфона. За какво говори това? При фаблета имаме по-добра оптимизация.

Добре дошли, айфони 2018!

Разбира се, не е изключено мнозина да възразят, заявявайки, че в iPhone XS Max дисплеят е 6,4-инчов, а в Note – 6,3-инчов. Тази разлика се нивелира с по-съвършен 7-нм техпроцес Apple A12, благодарение на което чипсетът на iPhone потребява по-малко енергия.

Заключение

Ако искате устройство, което да работи по-дълго време с един заряд, то това категорично трябва да бъде Galaxy Note 9. Това ще бъде правилният избор, базирайки се на резултатите.

Ако се луд фен на Apple, автономната работа не ви вълнува и може да предпочетете айфона.

Източник на снимките: apple.com, Samsung.com