Полезни съвети      

Band 3 Pro впечатлява с цветен AMOLED-екран и смарт функции

от Лили Георгиева | 18.10.2018 г.

Преди дни приключи презентация, на която Huawei показа новите флагмани Mate 20, Mate 20 Pro и суперфаблетът Mate 20 X. На събитието потребителите бяха запознати и с няколко нови устройства, сред които фитнес часовникът Huawei Watch GT и фитнес гривната Huawei Band 3 Pro. Днес ще отделим внимание на последния продукт – Band 3 Pro.

Като цяло гривната както на външен вид, така и по функционалности леко се отличава от своя предшественик – гривната Band 2 Pro. Значително обновление обаче има. Става дума за напълно сензорния цветен AMOLED-екран с диагонал 0,95 инча. Предходният модел бе снабден с монохромен екран с един сензорен бутон в долната част на екрана.

Както и при миналата версия, Band 3 Pro е снабден с GPS модул, оптически датчик на пулса, акселерометър, а също така е изработен от водонепроницаем материал. Тракерът умее

автоматично да регистрира спортни дейности –

например тичане, каране на колело, плуване. След това фиксира основните им показатели.

Приложение, което ще подобри съня ви

Huawei обещава, че Band 3 Pro ще осигури на потребителите по-добро проследяване на сърдечните съкращения, тъй като е вложен нов инфрачервен датчик и технология TruSeen 3.0. Освен това тракерът позволява да се генерират по-задълбочени данни за състоянието на съня. За целта Huawei е заложил на технологията TruSleep 2.0. Впоследствие на базата на събраните данни тракерът дава препоръки за подобряване на режима на сън.

Струва си да споменем и какви са останалите характеристики на Band 3 Pro.

Фитнес-гривната е базирана на процесор Applo 3, 384 KB оперативна памет, 16 MB флаш памет, Bluetooth 4.2 и батерия с капацитет 100 мАч. Един заряд на батерията е достатъчен за

12 дни използване

в режим на постоянен мониторинг на пулса и проследяване на съня. С включен GPS времето на автономна работа се съкращава до 7 часа.

Умният часовник, който няма нужда да зареждаме

Huawei Band 3 Pro се предлага в три цветови решения: черно, синьо и златисто. Каишката е в бяло.

На европейския пазар тя ще струва около 99 евро.

Източник на снимките: Huawei.com