Полезни съвети      

Сравняваме Lenovo S5 Pro с Meizu Note 8 и Honor 8C

от Лили Георгиева | 08.11.2018 г.

На пазара от известно време ред компании, производители на смартфони, успяват да пуснат модели с удачни характеристики в съчетание с достъпна цена. Пример за това са трите главни герои на днешния материал – Lenovo S5 Pro, Meizu Note 8 и Huawei Honor 8C. Те са отлични решение за потребители, които не желаят да харчат много пари за смартфон.

Дизайн и дисплей

Дизайнът може да ви се стори като не е една от най-силната страна на тези модели. Всички имат сходен метален корпус и нищо изрично впечатляващо. За сметка на това акцент е поставен върху други техни спецификации.

Съществува категорична разлика между всеки един от дисплеите на тези смартфони.

Meizu Note 8 е единственото устройство без прорез в екрана.

Honor 8C предлага най-ниската резолюция – поради това не ви го препоръчваме, ако държите да разполагате с отлично качество на изображенията.

Lenovo S5 Pro и Meizu Note 8 са снабдени със среден клас дисплеи IPS с резолюция Full HD+. Поради това те са на горе-долу еднакво ниво.

Камера

Камерите на Lenovo S5 Pro впечатляват най-силно. Този модел разполага с отлична настройква с две камери на задния панел с ярка диафрагма f / 1.8 и поддръжка на двукратно оптично приближение. Последното позволява да увеличавате изображението без да загубвате детайли от него. Освен това S5 Pro предлага двойна камера на предния панел. Тя поддържа технологията HDR.

Сравнение на технологиите за бързо зареждане

Батерия

Благодарение на високоефективния набор от микросхеми на Snapdragon 632, HD-дисплея и големия капацитет на батерията – 4000 мАч, Huawei Honor 8C е устройството, което ще ви предложи най-продължително време на служба на батерията. Този модел обаче не поддържа технология за бързо зареждане.

Източник на снимките: lenovo.com, meizu.com, tech-news.websawa.com