Полезни съвети      

2019 г. ще е най-важната за пазара на смартфони

от Лили Георгиева | 13.11.2018 г.

Мнозина бяха силно развълнувани от премиерата на най-новия продукт на Samsung. Някои смятаха, че прототипът на гъвкав смартфон ще бъде прекалено лепен и с широки рамки. Струва си обаче да кажем, че това бе само демонстрация на дисплея Infinity Flex, а не желание да се покаже външността на бъдещия смартфон. Гъвкавият Galaxy F ще бъде къде-къде по-привлекателен, тъй като ще става дума за телефон, а няма да бъде свидетели на демонстрация на технология, по която е разработен само дисплей.

Всичко това ни кара да мислим, че през 2019 г. ще има прелом. Тя може да се окаже една от най-важните за пазара на смартфони. Дори излизането на следващия айфон няма да има толкова глобално влияние.

Защо мислим така?

Тъй като айфон даде по-голяма свобода от гледна точка на софтуер и управление на устройството. В случа с гъвкавите смартфони става дума за още по-голяма свобода. Производителите вече няма да са ограничени от една плоскост, а ще могат да творят на воля. Така де, граници за въображението няма.

Как ще се променят смартфоните до 2022 г.?

Google съвместно със Samsung вече работи активно върху версия на Android, която ще може да се адаптира към гъвкавите смартфоните. Спомнете си излизането на Galaxy Edge. Това бе първият смартфон на компанията със закръглен дисплея. След година бе представен Galaxy S6 Edge – чийто дисплей бе закръглен не от едната страна, а от двете!

Не след дълго светът стана свидетел на появата на S7 Edge и Galaxy S8, където тази технология достигна своето идеално състояние. За целта Samsung имаше нужда от 4 години. В случая със сгъваеми смартфони ситуацията е аналогична. До идеалното си състояние технология ще бъде изведена през 2022 г. А вече през 2025 г. на пазара ще се появят смартфони с гъвкави дисплеи. Батериите и платките ще бъдат способни да се огъват под определен ъгъл, който ще е достатъчен, за да може изправен смартфон да се превръща в ръчен часовник.

Смартфоните, които очакваме през 2019 г.

До 2035 г. не е изключено на пазара да се появят напълно гъвкави устройства, които ще могат да се извиват като лист хартия.

През 2045 г. човечеството ще може да започне сериозно да развива холограмните решения, а също така и лещите, които ще са способни да визуализират различна информация. Потребителите ще могат да взаимодействат един с друг с помощта на подобни лещи. И тук място за удивление не може да има. Това предстои в света на технологиите.

Източник на снимките: pixabay.com, samsung.com