Полезни съвети      

Най-добрите смартфони на CES 2019

от Лили Георгиева | 11.01.2019 г.

Анонсите на нови устройства на CES 2019 се състояха. Затова е логично, че искаме да ви покажем какви всъщност смартфони бяха представени. Потребителското изложение никога не е било смятано за ориентирано към смартфон индустрията, поради това никой и не е очаквал сериозни заявки. Любопитни устройства обаче има. Поради това насочваме вниманието ви към първата серия смартфони, представени накуп от началото на 2019 г.

Alcatel 1C и 1X

TCL, която е собственик на бранда Alcatel, представи представи едновременно два бюджетни модела. Смартфоните са насочени към развиващите се пазари.

Alcatel 1C е с цена 80 евро и е снабден с 4,95-инчов дисплей, 1 GB оперативна и 8 GB флаш памет, батерията е с капацитет 2000 мАч. Поддържа само 3 G мрежи.

Второто устройство е 1X. То предлага по-привлекателни характеристики. Смартфонът е снабден с 5,5-инчов дисплей, 2 GB оперативна и 16 GB флаш памет, двойна камера 12+2 MP, батерия с капацитет 3000 мАч, поддръжка на 4G мрежи и струва 137 долара.

Смартфони, които не може да се разблокират със снимка

Rokit

Ако се чудите що е то Rokit, то това е стартъп на милиардера Джон Пол ДеДжория. Компанията представи няколко смартфона. Сред тях има както с копчета, така и без. Моделите с копчета работят на базата на Android, като не разполагат с услугите на Google и дори Google Play.

Rokit One струва 35 долара и предлага вече инсталирани приложенията WhatsApp и Facebook. Телефонът е получил 2,45-инчов екран и поддържка 3G мрежи.

Вторият телефон е Rokit F-One. Той е сгъваем и струва само 40 долара. Работи на базата на Android Go 8.1 без Google Play и само с поддръжка на 3G.

Другите 3 представени устройства разполагат с пълноценна операционна система Android с услугите на Google. Rokit IO струва 90 долара и предлага 5-инчов дисплей, поддръжка на 3G. Rokit IO 3D е снабден с 5,45-инчов 3D-екран, поддръжка на 4G и може да бъде закупен за 170 долара. Третият модел е Rokit IO 3D Pro. Това е най-скъпото устройство от представените досега. Снабдено е с 6-инчов 3D-екран, поддръжка на 4G и струва 275 долара.

Какво ни готви Huawei за февруари 2019 г.?

Hisense U30

Този смартфон е снабден с процесор Snapdragon 675 и има прорез на екрана в духа на тенденциите от 2018 г.

Nubia Red Magic Mars

ZTE представи геймърски смартфон. Казва се Nubia Red Magic Mars и достигна до знанието ни още в края на 2018 г. Компанията обаче реши да го доведе и на CES 2019, обявявайки старта на продажбите на територията на САЩ. Моделът струва 399 долара. Продажбите стартират от 31 януари.

Устройството предлага процесор Snapdragon 845, 6/8/10 GB оперативна памет и 64/128/256 GB флаш памет, 6-инчов FullHD+ дисплей и батерия с капацитет 3800 мАч. Разполага с отделен геймърски бутон, с помощта на който виждате списък на инсталираните игри и получавате бърз достъп до тях. Потребителят може да използва и сензорните бутони вдясно, определяйки тяхната функционалност.

Royale FlexPai

Това е първият в света апарат с гъвкав екран. Той е с висока цена – над 1000 долара. Засега е по-скоро демонстрация на технологията, отколкото да предлага високи технически параметри за капризните потребители.

Прототип смартфона Samsung с 5G

На Snapdragon Summit Samsung бе донесено прототип на устройство с поддръжка на 5G мрежи. Този път компанията реши да сложи устройството зад стъкло и дори стартира 5G.

Galaxy Flex

На изложението CES 2019 на определен кръг от избрани бе представен Galaxy Flex. Подробности засега нямаме, но съвсем скоро всичко ще бъде разкрито.

Източник на снимките: www.ces.tech