Полезни съвети      

Как Xiaomi Mi 9 ще удиви света?

от Лили Георгиева | 16.01.2019 г.

Китайският гигант Xiaomi има намерение да пусне на пазара своята флагманска серия 2019. Паралелно с това почитателите на компанията очакват с нетърпение и нараснало въображение пускането на серията Xiaomi Mi 9.

Вчера, 15 януари, някои потребители в интернет започнаха да задават въпроси на генералния директор на Xiaomi – Лей Цзюн, във Weibo. Един от отговорите направи специално впечатление.

Потребител попита: „Ще бъде ли Xiaomi Mi 9 снабден с мощност на зареждане 24 Вт или още повече?“ Отговорът на директора на китайската компания бе: „Xiaomi Mi 9 ще бъде с отлично зареждане“. Съгласно стила на Xiaomi Mi 9 трябва да получи своята премиера през първата половина на годината. Това означава, че остават по-малко от 6 месеца, ако трябва да броим до самия край на посочения период.

Ако си спомняте, на сайта на GeekBench преди време се появи нов смартфон на Xiaomi, наречен «Cepheus». Да не би това да е предстоящият Xiaomi Mi 9, който е базиран на мобилната платформа Qualcomm Snapdragon 855?

Флагман или не?

Qualcomm Snapdragon 855 е флагманска платформа, която Qualcomm пусна през декември 2018 г. тя е основана на 7-нм процес и използва триклъстерна 8-ядрена архитектура с графичен процесор Adreno 640.

Snapdragon 855 е снабден с многоядрен двигател с изкуствен интелект четвърто поколение (AI Engine), който е способен да повиши производителността 3 пъти, сравнено с предходното поколение. Той също така интегрира първия в света провайдер на компютърно зрение (CV) за поддръжка на компютърни снимки и заснемане на видео.

Най-мощните телефони

В допълнение към вече споменатия Snapdragon 855, Xiaomi Mi 9 може да получи 48-мегапикселова леща (Sony IMX586) с площ на пиксела 0,8 мкм. В условия на тъмнина четири пиксела интелигентно се обединяват в пиксел с размер 1,6 мкм, и на изхода се получават висококачествени нощни снимки с резолюция 12 MP.

Е, какво мислите? Способна ли е китайската компания Xiaomi да предложи флагман, който да изуми света? Като нищо. Китайците все повече се налагат като производители на смартфони и друга мобилна техника, характеризиращи се с напредничави характеристики и достъпна цена. Тази комбинация винаги е била печеливша, когато става дума за завоюване на пазари и привличане на лоялни клиенти.

Източник на снимки: mi.com