Полезни съвети      

Кое да избера: Xiaomi Redmi Note 7 или Redmi Note 6 Pro

от Лили Георгиева | 28.01.2019 г.

Съвсем неотдавна на презентация в Китай компанията Xiaomi представи нов смартфон с отлично съотношение като качество и цена: Redmi Note 7. Почти невъзможно е да се повярва, но смартфонът разполага с 48-мегапикселова задна камера и ред други яки придобивки, които съвременният потребител цени високо.

Без съмнение новият апарат ще бъде достоен наследник на Redmi Note 6 Pro. Нека да сравним двата модела за нагледност.

Дизайн и екран

Прорезът в екрана е основен отличителен фактор между двете устройства. В Redmi Note 6 Pro той е по-голям, отколкото в новия модел. Тази промяна е довела до подобряване на външния вид. За него е допринесъл и стъкленият заден панел.

Като заговорихме за задни панели, и двата смартфона разполагат с две камери и скенери на пръстови отпечатъци. Но основен момент в Note 7 е, че една от камерите му е със сензор 48 MP. Преимущество на страната на Note 6 Pro е неговата двойна предна камера.

В Redmi Note 7 е заложено на 6,3-инчов дисплей с резолюция 2340 x 1080 пиксела. Дисплеят в Note 6 Pro е с размер 6,26-инча и резолюция 1080 x 2280 пиксела.

Как да защитим телефона си от вируси

Под корпуса

Друга приятна изненада в Redmi Note 7 е чипсетът Snapdragon 660. Това е процесор с тактова честота 2,2 GHz и графичен процесор процесор Adreno 512. В сравнение със Snapdragon 636, който виждаме в Redmi Note 6 Pro, той е малко по-бърз.

Конфигурацията на паметта за двата смартфона е еднаква. Имате избор между модел с 3/32 GB или 4/64 GB. Слот за карта MicroSD има и в двете устройства.

Операционната система е MIUI 10. Основната разлика е в това, че MIUI в Note 7 е основан на Android 9.0 Pie, а в Note 6 Pro – на Android 8.1 Oreo.

Камера и батерия

Новият Note 7 печели с това, ч задната му камера е с основен датчик 48 MP с апертура f/1.8 и допълнителен датчик 5 MP.

Камерата в Note 6 Pro включва 12-мегапикселов основен датчик с апертура f/1.9 и допълнителен датчик 5 MP. Портретните режими и функциите с изкуствен интелект са налице и в двата смартфона.

Meizu или Xiaomi

Колкото до предните камери, Note 7 е с един 13-мегапикселов сензор, а в Note 6 pro е поставена двойна камера 20+2 MP, предназначени за селфита.

И в двата смартфона батерията е с капацитет 4000 мАч.

Извод

Redmi Note 7 прави решителна стъпка напред, когато трябва да го сравняваме с Redmi Note 6 Pro. Новият телефон съблазнява с отлично съотношение цена/качество. Ще се хареса на всеки, който отдава предпочитание на бюджетните модели с интересни показатели.

Източник на снимките: Mi.com