Полезни съвети      

Струва ли си да купувате Samsung Galaxy Note 8 през 2019 г.?

от Лили Георгиева | 29.01.2019 г.

Samsung Galaxy Note 8, който мнозина харесаха още от момента, в който се случи премиерата му, вече е година и половина. Високите му достойнства му отредиха популярност сред потребителите и особено сред почитателите на южнокорейската компания. Съвсем скоро обаче предстои друга премиера, тази на Galaxy S10.

За изминалите няколко месеца Samsung успя да даде тласък на продажбите на ред свои нови смартфони. Стартът на самия Note 8 бе белязан с мощ и ентусиазъм. През следващите малко над година цената на устройството се понижи и то силно. Това означава ли, че купуването на Note 8 през 2019 г. е изгодно решение? Хайде да пробваме да разберем.

В сърцето на този смартфон лежи Snapdragon 835 производство от Qualcomm с 6 GB оперативна памет. Макар серията 835 да бе сменена от 845, а след това и от 855, тя все още отлично се справя с поставените задачи. При 6 GB оперативна памет потребителят получава задоволително приятно преживяване във взаимодействието с Note 8. То дори превишава показателите на по-съвременни модели като Google Pixel 3 и Pixel 3 XL например.

Как да изберем лаптоп?

Освен това, залагайки на този смартфон на южнокорейците, получавате 64 GB вътрешна памет с възможност за разширяване до 256 GB, двойна 12-мегапикселова задна камера, 8-мегапикселова камера за селфи и батерия с капацитет 3330 мАч.

Екранът на свой ред е 6,3-инчов AMOLED и буквално ви кара да се влюбите в устройството от пръв поглед.

Сега идва моментът и на недостатъците. Например да го сравним с по-големия модел. Първо, батерията. В Note 9 е заложено на капацитет 4000 мАч, а мощните характеристики на Note 8 изискват немалко енергия. Налице са и няколко мултимедийни функции, които вече са достъпни само в 9-ата версия. Например дистанционно управление с помощта на стилуса. Не бива да се забравя и не съвсем комфортното разположение на скенера на пръстови отпечатъци на задния панел.

Като цяло Galaxy Note 8 все още си струва придобиването. Дори и фактът, че живеем през 2019 г. и се очакват нови кандидати за сърцето на потребителите, не може да го отмени. Ако не сте готови да платите по-високата цена за флагманите на 2019-а година, то Note 8 е вашето попадение в десетката.

Източник на снимките: samsung.com