Полезни съвети      

LG Q9, Redmi Note 7 или Huawei Nova 4?

от Лили Георгиева | 07.02.2019 г.

Когато искате да отграничите едно нещо от останалите, правите какво? Сравнение. И ние така. Затова днес решихме да обърнем поглед към три актуални смартфона на пазара – LG Q9, Redmi Note 7 или Huawei Nova 4. Нека ви кажем по нещичко за тях.

LG Q9

Това е смартфон от средния клас. Подходящ е за хора, които търсят устройство с широкоформатен дисплей с висока резолюция и прорез. Характеризира се със съвременни показатели на процесора и батерия с бързо зареждане.

Още един довод да купите LG Q9 е здравият му корпус, който е защитен срещу прах, влага и повреждане при падане.

Ако търсите двойна камера, не се заглеждайте по този модел. Той разполага с една основна и една предна.

Плюсове: защитен корпус, широкоформатен дисплей с висока резолюция, бързо зареждане, слот за 2 SIM-карти, поддръжка на карта памет microSD и 3,5-мм аудиожак за слушалки.

Минуси: основната камера е с един датчик, може да се иска още от процесора.

Redmi Note 7

През януари тази година компанията Xiaomi обяви, че отделя популярната серия Redmi в отделен бранд. Така първият смартфон на Redmi е Note 7. Той е първият на китайския производител, оборудван с 48-мегапикселова камера.

Xiaomi продължава да радва почитателите си с класни смартфони на достъпна цена. Новоизпеченият Note 7 има всички шансове да се превърне в бестселър. Той е на достъпна цена, разполага с мощни характеристики и ред любопитни достойнства – като 48-мегапикселовата камера.

Плюсове: бърз процесор, избор на варианти памет, камера с висока резолюция, голяма батерия с бързо зареждане, голям дисплей, ОС Android Pie, 3,5-мм аудиожак за слушалки, FM радио и достъпна цена.

Минуси: физическата резолюция на сензора на основната камера Samsung GM1 е 12 MP, а резолюцията 48 MP се постига чрез интерполация. Освен това устройството предлага хибриден слот – трябва да избирате между втора SIM карта и карта памет microSD.

Huawei Nova 4

През декември 2018 г. серията смартфони Huawei Nova бе допълнена с нов представител. Става дума за Nova 4. Това е флагмански смартфон за младежката аудитория. Освен това е един от първите на пазара с вградена в дисплея предна камера.

Устройството се предлага в две версии, които се различават не по паметта, а по резолюцията на основната камера. Базовият модел е с основна камера с три датчика с резолюция 20, 16 и 2 MP. Топ версията е получила система от камери, но вместо 20-мегапикселов датчик, тя разполага с 48-мегапикселов сензор Sony IMX586.

Плюсове: широкоформатен дисплей с прорез под камерата, тройна основна камера, мощни характеристики, много памет, стилен дизайн, поддържа на 2 SIM карти, слот за карта памет microSD.

Минуси: процесор Kirin 970 вместо по-желания Kirin 980.

Източник на снимките: Huawei.com, lg.com, mi.com