Полезни съвети      

Galaxy S10 ще има най-добрата селфи камера с оптическа стабилизация

от Лили Георгиева | 08.02.2019 г.

Съвсем скоро семейството Galaxy S10 може да се превърне в едно от най-добрите неща, които се случват в сферата на мобилните камери от момента на появата на компютърната фотография. Излезе информация, че Samsung може да снабди своите устройства с разпознаване на сцени, управлявано от AI.

Това ще доведе до съществени промени. Ще бъдат подобрени резултатите на все пак доброто представяне на камерите на компанията. Тази доза информация идва от огромната аудитория в китайската блогосфера. Тя засега не е потвърдена, но въпреки това провокира вълнение от интерес и превъзбуда.

Оказва се, че макар плоският модел Galaxy S10E да наследи предните и задните камери на Note 9, те ще бъдат подобрени с помощта на алгоритмите на изчислителната фотография на Samsung. Предните камери на S10 и S10+ ще поддържат записване на 4К видео и оптическа стабилизация на изображението.

Да, правилно прочетохте и се надяваме това да е истина.

Трябва да се отбележи още, че задните камери, които разполагат с конфигурация 12MP (основна) + 16MP (широкоъгълна) + 13MP (телеобектив), както се очаква, ще поддържа GoPro-подобна електронна стабилизация на изображението, която в съчетание с технологията OIS

ще бъде зрелищна!

Само няколко седмици ни делят от появата на новите смартфони, а търпението ни започва да се изчерпва.

Междувременно в интернет излязоха данни и за дизайна на Samsung Galaxy S10. Както се съобщава, устройството вече е постъпило в масово производство. Това донякъде оправдава възможността да изтекат снимки в мрежовото пространство.

Последният такъв случай показва два макета, които предлагат да хвърлим поглед на външния вид на флагмана.

Интересна е задната камера – тя е тройна и в двата модела. От снимките се забелязва, че

камерата леко се издава от нивото на корпуса.

Смартфонът изглежда малко по-дебел, отколкото предшественика му Galaxy S9. Въпреки това S10 ще бъде тънък и освен това ще предложи по-голям капацитет на батерията.

Очакванията са Galaxy S10 да бъде достъпен в черно, бяло и зелено. „Зеленият“ вариант е ново допълнение към базовия избор на цветове. Бялото може да се окаже интересно решение на фона на трите опции.

За дизайна може да се каже още, че е интересен и се получава преливане на цветовете. Този подход стана модерен в последно време.

По всяка вероятност серията Galaxy S10, смартфонът 5G (S10 X) и сгъваемият телефон ще бъдат представени на 20 февруари 2019 г.

Източник на снимките: samsung.com