Полезни съвети      

Как да открием скрита камера с помощта на Android-смартфон

от Лили Георгиева | 12.03.2019 г.

Да се превърне Android-смартфон в устройство за проследяване на собственика му е в силите практически на всеки разработчик. Ключът е да се създаде приложение, което да събира данни по начин който да не позволява на Google да заподозре измамата. Но, както установи SecurityLab, мобилните устройства може да се използват не само в качеството на шпионски инструмент, но и като такъв за установяване на шпионски устройства.

Бегъл анализ на Google Play показа, че в каталога има няколко приложения, които може да се използват в качеството на

детектори за скрити камери, микрофони и датчици за движение. Някои от тях не носят в себе си никаква ценност. Очевидно са били създадени за развлечение. Срещат се и работещи инструменти, способни да доловят наличието на камера микрофон и т.н.

Най-доброто приложение за търсене на бръмбари

Добро попадение е приложението Hidden Camera and spy camera finder. Преди да започнете проверката, препоръчва се да калибрирате смартфона с инсталираното приложение. По този начин по-добре ще се ориентира в пространството. Направете това като опишете във въздуха няколко осморки. Подобна е калибровката на компасите.

Как да търсите бръмбари с помощта на смартфона

Необходимо е просто да насочите смартфона към предполагаемото място, където може да има скрита камера или пък микрофон. Почакайте за реакция. В случай на откриване на обект, който може да прави запис, на екрана ще се появи съответен надпис.

По думите на разработчиците приложението позволява на смартфона да улавя отблясъци, характерни за камерите, и по този начин установява наличието им в пространството.

Полезни мобилни приложения за планинари

Как да разберете, че ви подслушват

Ако при методиката с откриването на скрита камера нещата са що-годе ясни то с принципите на търсене на микрофон може да ви е трудно. При всички положения функцията работи успешно. Но какъв е принципът, засега не сме разгадали.

Приложението Hidden Camera Detector and spy camera finder безпогрешно разпознава от първия път всички „шпионски“ инструменти, които може да скриете из дома си или по джобовете.

Приложение: Hidden Camera Detector and spy camera finder

Разработчик: Lab Informatics
Категория: Инструменти
Цена: Безплатно
За сваляне: Google Play