Полезни съвети      

Sony подготвя още един Xperia с дисплей с формат 21:9

от Лили Георгиева | 13.03.2019 г.

На изложението MWC 2019 японската компания Sony донесе няколко нови смартфона. Част от тях бяха обединени от общата характеристика – кинематографичен екран със съотношение на страните 21:9. При тях долната рамка е минимална, като е съхранена горната. На новия дисплей компанията прави акцент и смята да го превърне в стандарт за моделите си.

Планирано е на пазара това лято да излезе още един модел с 21:9 съотношение на екрана.

По всичко личи, че Sony се опитва да опрости дългоочаквания портфейл от смартфони, елиминирайки няколко букви от прозвищата на Xperia и залагайки на нови цифри.

Xperia 1 –

най-новото флагманско устройство, бе официално представен на изложението MWC 2019 преди няколко седмици заедно с представителите на средния клас Xperia 10 и 10 Plus.

Въпреки че Sony Xperia 10 duo се предлага на нелоша цена, стартирайки от 350 долара при изчислителна мощност Snapdragon 630, между тези супер среден клас и високопроизводителния Xperia 1 остава неголяма разлика. По предположения 5,7-инчовият

Sony Xperia 4

съвсем скоро може да заеме същата позиция, снабдявайки се със Snapdragon 710 SoC.

Както следва от името, става дума за значително по-бърз чипсет, сравнено със Snapdragon 636, намиращ се под капака на Xperia 10 Plus. Това е същият процесор, който се използва в устройствата от горния среден клас. Такива са Nokia 8.1 и Samsung Galaxy A9 Pro (2019). Същевременно в Google планират да го интегрират като минимум един от Pixel 3 Lite.

Sony Xperia 4 може да се окаже компактна версия на Xperia 1, макар 5,7 инча трудно да може да се определи като продължение на 5-инчовия Xperia XZ2 Compact. По съвпадение Xperia 4 и XZ2 Compact разполагат с еднаква ширина – 65 мм. Xperia 4 може да е по-тънкото устройство, сравнено с XZ2 Compact, но ще е по-дебело от Xperia 10, с 9,4 мм.

И още. Капацитетът на батерията ще бъде намален от 2870 мАч до 2800 мАч.

Предвид минималното увеличаване на екрана, необичайното съотношение на страните 21:9 и приличната резолюция 2520 x 1080, най-вероятно това ще доведе до аналогични показатели за издръжливост.

Как да подобрим автономността на телефона

Колкото до другите функции, според слухове потребителят ще получи комбинация от 4 GB оперативна памет и 64 GB вътрешна памет. Това е добра настройка за среден клас устройство. Уви, ще отсъства жак за слушалките.

Окачва се Sony Xperia 4 да се появи това лято и то в много цветови решения, сред които сребристо, черно, червено и виолетово.

Източник на снимките: sonymobile.com