Полезни съвети      

Топ компактни смартфони, базирани на Android

от Лили Георгиева | 27.03.2019 г.

Определението за „компактен“ смартфон силно се промени през последните година и половина. Това се дължи на факта, че индустрията премина към по-големи диагонали на дисплеите. Един от начините, по които производителите запазват размерите на телефоните, е като намаляват рамките и по този начин компактният размер остава. Опирайки се на тази формулировка, моделът Galaxy S10e принадлежи към компактното семейство. Той ляга удобно в ръката на потребителя и наедно с това притежава голям дисплей.

Samsung Galaxy S10e: идеален размер

Galaxy S10e се предлага на пазара в няколко цвята и може да се похвали с 5,8-инчов дисплей Dynamic AMOLED FHD+, който отлично подхожда за използване с една ръка. Датчикът на пръстови отпечатъци се намира от лявата страна. Samsung не е направила компромис по отношение на характеристиките на модела. В него виждаме мощния Snapdragon 855, който е използван и в S10 и в S10+.

Google Pixel 3: най-добрият смартфон от Google

Google положи много усилия, за да подобри предишните си резултати и да предложи нещо наистина най-добро към днешна дата. Pixel 3 разполага с 5,5-инчов дисплей. Притежава същите функции като по-големия си брат – две предни камери и качествени стереоколонки. Ако търсите компактен телефон с отлични камери, то това е вашият модел.

Nokia 7.1: чист Android

Nokia 7.1 – един от най-добрите смартфони, който може да придобиете срещу ниска цена. Устройството е снабдено с 5,8-инчов дисплей, сертифициран по технология HDR10, а Snapdragon 636 гарантира, че няма да бъдете свидетели на забивания. Освен това в Nokia 7.1 получавате чист Android.

Honor 10: отличен модел от средния клас

Формата на този телефон го прави идеален за работа с една ръка. Дизайнът е привлекателен и запомнящ се, съотношението цена/качество е подканящо, а батерията е с капацитет 3400 мАч. Зарядът ще ви осигури ден и половина работа без презареждане.

Sony Xperia XZ2 Compact: отлично устройство за ежедневна работа

Той е компактен и го пише още в името му. Идеален за използване с една ръка. Предлага красив и качествен дисплей с резолюция Full HD, Snapdragon 845, 4 GB оперативна памет, 64 GB вътрешна памет, 19-мегапикселова камера и батерия с капацитет 2870 мАч.

Източник на снимките: hihonor.com, samsung.com, sonymobile.com, nokia.com, store.google.com