Полезни съвети      

Новият Nokia X71 е с тройна камера и отличителен екран

от Лили Георгиева | 03.04.2019 г.

Nokia X71 – това е същият смартфон на финската марка, за който в последно време се носеха много слухове. Моделът бе анонсиран в Тайван и вече знаем какво точно представлява. Отличителна характеристика е дупката в дисплея, която ни напомня на други два модела на пазара – Samsung Galaxy A8s и Honor View 20.

Още в началото трябва да уточним, че Nokia X71 е първото устройство на компанията с троен модул на основната камера. Нека ви разкажем още за модела.

Спецификациите на Nokia X71

В Nokia X71 е заложено на 6,39-инчов PureView-дисплей с резолюция Full HD и съотношение на страните 19,3:9. Устройството може да се похвали с впечатляващо съотношение на площта на повърхността на екрана спрямо тази на корпуса. То възлиза на 93%. Сред другите особености на дисплея са: поддържка на яркост 500 нита и контрастност 1:1400.

Във вътрешността на Nokia X71 стоят 14-нм процесор Snapdragon 660 и 6 GB оперативна памет. За съхраняването на информация отговаря вътрешно хранилище от 128 GB. Потребителят може да го разшири с карта формат microSD.

Капацитетът на батерията е 3500 мАч. Чрез порт USB-C може да използвате технологията за бързо зареждане (18W). В неголяма дупка в горния ляв ъгъл на екрана виждаме селфи камера с 16 MP сензор и диафрагма f/2.0.

Третият модул на основната камера, който се намира на задната част на устройството, разполага с 48-мегапикселов основен сензор ZEISS с апертура f/1,8, 5 MP сензор за измерване на дълбочината на сцената с апертура f/2,4 и 8-мегапикселов широкоъгълен сензор с ъгъл на видимост 120 градуса.

Представиха флагмана Nokia 8

Редом с тройния модул на камерата в името на страхотните снимки са вкарани в действие изкуствен интелект, специален нощем режим и двойна светодиодна светкавица.

Скенер на пръстови отпечатъци в Nokia X71 има. Той е на гърба на устройството. Това е добра новина за хората, които държат на по-високата защита на личните данни.

Цветове

Или просто цвят. Новият модел на финската компания се предлага само в един цвят – това е Eclipse Black.

Източник на снимките: nokia.com