Полезни съвети      

Уникалните особености на камерата на Galaxy S10

от Лили Георгиева | 05.04.2019 г.

Потребителите невинаги напълно оценяват функционалните възможности на своите смартфони. В тези случаи идва ролята на производителите. Последните влагат много време и усилия за разработването на едни или други особености на фирмените апарати. Всячески се стараят да спечелят с тях вниманието на потребителите. Apple например пуска цяла серия обучаващи видеа, докато Samsung се ограничава основно до словесни разяснения. Южнокорейската компания реши да разясни уникалните особености на камерата на Galaxy S10. Любопитно ли ви е?

Първото, на което Samsung обръща внимание е ултраширокият обект на камерата. Той позволява да се улавят съществено повече детайли както по време на правене на снимки, така и на снимане на видео. Благодарение на него на видеата видимостта не се свива като при повечето смартфони, фокусирайки се максимум до това, което се вижда за човешкото око.

И това не е всичко.

Разработчиците са снабдили смартфона с усъвършенствани фото-модули и са приложили редица смарт алгоритми. Един от ярките примери за използване на изкуствен интелект е режимът SuperSteady, който осигурява плавно записване на видео.

Как снима Galaxy S10?

Макар Galaxy S10 да е снабден с оптически стабилизатор, огромна роля за стабилизацията на видеото играе именно споменатият преди малко SuperSteady режим. Благодарение на използването на „смарт“ алгоритми, смартфонът самостоятелно предсказва движенията на камерата при видеозаснемане и по този начин по-ефективно се справя с треперенето на ръцете, а също така внася желаните корекции постфактум.

Друго предназначение на изкуствения интелект откриваме в определянето на сценариите. Например, ако решите да снимате кучето си, смартфон ще разбере и ще приложи необходимите настройки. Това позволява да се отчетат максимално особеностите на обекта на заснемане и да се направи оптимално детайлизирана снимка. За момента камерата на Galaxy S10 умее да определя до 30 сценария, в това число снимане на дрехи, обувки, храна, напитки и други.

Как да направите отлични снимки с Pixel

С това използването на изкуствен интелект от камерата не се ограничава. По думите на инженерите на Samsung той е използван и във функцията Shot Suggestion. Тя дава на потребителя съвети с цел създаване на най-добра снимка. За целта камерата анализира кадъра и показва на видеотърсачката контролна точка. Ако насочите обектива натам, автоматично се създава снимка. По този начин по-добре се композира кадърът и няма да има нищо излишно на него.

Източник на снимките: Samsung.com