Полезни съвети      

Към кои смартфони се насочват най-често потребителите на Samsung модели?

от Лили Георгиева | 12.04.2019 г.

Любопитно изследване излезе наскоро. Според данните на Counterpoint Research често потребителите на нови Pixel и OnePlus смартфони са били собственици преди това на устройства, произведени от Samsung, съобщава изданието Engadget.

Така през четвъртото тримесечие на 2018 г. бившите собственици на смартфони Samsung са съставили над половината – 51%, от общото количество хора, купили си новите устройства Google Pixel 3.

Сред купувачите на модела OnePlus 6T бившите собственици на смартфони Samsung са 37% от потребителите. За сравнение бившите собственици на айфон съставят 18% от хората, решили да се сдобият с модела Pixel 3, и 16% — OnePlus 6T.

Почти една трета (31%) от новите притежатели на смартфон Pixel 3 са бивши собственици на модела Galaxy S7. Ако направим бърза сметка, ще изясним, че той е на пазара вече малко над две години.

Други 14% от собствениците на Pixel 3 по-рано са ползвали смартфони на Motorola. 15% от собствениците на OnePlus 6T преди това са притежавали устройства на LG.

Тези цифри не може да бъдат определени като шокиращи. По-скоро са интересни и ни дават поглед върху пазара и промяната на предпочитанията на потребителите.

И двете разглеждани устройства са флагмански, но се предлагат на по-достъпна цена, сравнено с новите флагмани на Samsung и Apple.

При това Pixel 3 и OnePlus 6T притежават някои преимущества, например не са обременени от огромно количество програми и своевременно получават обновления на операционните си системи.

Източник на снимките: oneplus.net, google.com