Полезни съвети      

Искаш нещо наистина здраво, вземи си този смартфон

от Лили Георгиева | 08.05.2019 г.

Година след година смартфоните поразяват с прекрасния си външен вид. Супертънък корпус, стъклени панели, многообразие от цветове и безрамков дисплей. Всички тези параметри привличат вниманието и водят до успешната реализация на милиони устройства.

В същото време на не всички смартфони им подхожда „тънката талия“. Защо? Защото в противен случай ще бъдат чупливи.

В екстремни условия – по време на походи в гората, на лов или пък на риболов, шансовете на обичайните смартфони да оцелеят са доста по-слаби, отколкото на „броненосците“, с които ще ви запознаем в следващите редове.

Експерти назоваха топ 3 устройствата, на които може да се доверите през 2019 г.

Много хора предпочитат да излизат сред природата за няколко дни. В такива случаи има огромно значение капацитетът на батерията. Всичките три представени по-долу модели са снабдени с мощни батерии. Всяко устройство е идеално за няколкодневен лов или пък риболов.

Списъкът с най-защитените смартфоните открива тайванският Ginzzu RS9602. Този модел е с капацитет на батерията 5000 мАч. Така ще имате заряд за няколко дни без презареждане. Освен това получавате защита по стандарт IP69. Имате още две камери, предна и задна – и двете с 8MP датчик, 5,7-инчов екран – на който комфортно да гледате всякакво съдържание.

Дисплеят поддържа HD+. Ginzzu RS9602 ви да „дава“ още 4G LTE.

Корпусът на този смартфон е удароустойчив и с повишена защита срещу влага. Направо върхът!

Следващият верен партньор в походите е китайският Runbo F1 Max. Той не е лек – тежи 340 грама. Разполага с батерия с капацитет 10 000 мАч. Точно така! Но това не е традиционна Li-ion батерия, а Li-polymer.

Освен стандартните функции като компас и фенер, този смартфон е въоръжен с 16-мегапикселова камера. Има мощен корпус с повишена влагозащита, което го превръща в незаменим помощник в екстремни условия.

На лидерското място експертите поставят устройство на утвърдената американска компания Caterpillar.

Новият модел S61 е с висок показател водонепроницаемост. Устройството може да оцелее на дълбочина 3 метра цял час. След това нищо няма да му има.

В сравнение със своите конкуренти отстъпва по мощността на батерията, която е с капацитет 4500 мАч. В същото време смартфонът предлага най-добрия процесор – Snapdragon 630. Камерата е 16-мегапикселова, както при предходния модел.

Caterpillar S61 поддържа работа с 2 SIM карти.

Заключение:

Всеки един от горепосочените модели има грубоват вид, но той е толкова „суров“, защото го изпращате на мисия в „суров“ климат. Заслужава си да сте добре подготвени.

Източник на снимките: ginzzu.com, runbo.eu.com, catphones.com