Полезни съвети      

Samsung телефон по джоба ни

от Лили Георгиева | 10.06.2019 г.

В момента сериите смартфони на Samsung са доста добре организирани. Лесно се открояват една от друга – бюджетна серия J, среден клас A и премиум серии S и Note. Към кой модел да се насочите, за това ще говорим по-долу. Предлагаме ви преглед на най-добрите смартфони на 2019 г.

Серия Galaxy M

Ако бюджетът ви стига за от нисък до среден клас устройство, или просто не искате да давате повече пари, само толкова, колкото за базовите задачи, които един телефон трябва да изпълнява, то серията Galaxy M е отличен избор.

Някои по-стари модели J все още може да се открият на пазара. Samsung обаче прекрати пускането на моделите J и ги включи в серията A.

Имайки предвид това, може да избирате от няколко претендента от серията M – M10 и M20.

M20 е подходящ за онези от вас, които искат да имат Samsung устройство, но на ниска цена. Той е снабден с 6,3-инчов дисплей Infinity-V и масивен капацитет на батерията 5000 мАч.

Ако искате евтино устройство, може да се насочите и към модела Galaxy A20e (2019). Той работи с операционна система Android 9.0 Pie и предлага 13-мегапикселова двойна задна камера, както и преден скенер на пръстови отпечатъци.

Ако искате просто да звъните, да проверявате социалните мрежи и да гледате видео, тази конфигурация е повече удовлетворителна.

Galaxy A40, от друга страна, се предлага на малко по-висока цена. В замяна получавате прочутия дисплей Super AMOLED от Samsung. А също така – 8-ядрен процесор Exynos 7885 и скенер на пръстови отпечатъци. Двойната задна камера е малко по-добра, разполага с 16-мегапикселов сензор. Оперативната памет е повече, сравнено с A20e – 4 GB.

Среден клас: серия Galaxy A

Звездните членове на тази серия за 2019 г. са A30 и A50. Те са мощни и стилни.

A50 разполага с тънки рамки и 6,4-инчов великолепен дисплей Super AMOLED. Процесорът е Exynos 9610 и върви с 4/6 GB оперативна памет. Достъпните варианти на вътрешното хранилище са 64/128 GB, като то може да бъде увеличено до 1 TB с помощта на карта microSD. Колкото до камерите, то ще получите тройна задна камера с 25-мегапкиселова основна леща. Телефонът се предлага с Android 9 Pie.

A8 и A8 + от 2018 г. ще се харесат на потребителите, които са заобичали стария А6, но искат вече повече производителност. Той се предлага с добър процесор Exynos 7885 и поне 4 GB оперативна памет. Снабден е с двойна камера за селфита – 8 + 16 MP.

Премиум: сериите Galaxy S и Note

Galaxy S10, S10 + и S10e отдавна вече са достъпни на пазара. Вероятно ви е любопитно да разберете с какво се отличават най-новите флагмани на южнокорейската компания.

S10 и S10 + се различават по размера на дисплея (6,1 срещу 6,4 инча), капацитета на батерията (по-големият има с 700 мАч повечее), но не и по оперативната памет (8 B и в двата модела), и задната камера (и двата модела са с тройна камера).

S10e – най-малкият модел, по-евтин и с по-орязана версия от обичайния S10.

Уникалните особености на камерата на Galaxy S10

Няма да сгрешите с избора си на който и да е от трите флагмана. Окончателният ви избор следва да се съобрази с личните ви предпочитания. Разликите между модификациите не са големи, вие решавате дали ценовата разлика ги оправдава.

Разбира се, не бива да забравяме миналогодишните флагмани S9 и Note 9 – те са супер устройства, актуални и днес. Изглеждат съвременно и дълго време ще отговарят на изискванията на взискателните потребители.

Източник на снимките: Samsung.com