Полезни съвети      

По какво ще се различават Samsung Galaxy Note10 и Note10 Pro?

от Лили Георгиева | 11.06.2019 г.

Очаква се през тази година смартфонът Samsung Galaxy Note10 да претърпи радикални промени в сравнение с предходния модел Note9. Не е изключено пускането на две версии Note – първите такива след появата на Note 4 и Note Edge, пише gsmarena.

По данни на източници моделите Galaxy Note10 и Note10 Pro ще получат номера SM-N975 и SM-N976 съответно. Предходни течове на информация гласяха, че един от моделите ще поддържа 4G, а вторият – 5G.

Какво знаем досега за новите флагмани?

Смартфонът Galaxy Note10 ще предложи 6,4-дюймовый Dynamic AMOLED дисплей, вградено хранилище 128 GB и батерия с капацитет 4170 мАч. По-голямата версия Galaxy Note10 Pro ще получи 6,8-инчов Dynamic AMOLED дисплей, като ще запази същия капацитет на батерията. В същото време вграденото хранилище ще нарасне и ще бъде от 256 GB до 1 TB.

Отчитайки, че по-големият дисплей ще изисква повече енергия, автономността на по-големия модел по-скоро ще бъде малко по-ниска.

Предполага се, че и двете устройства ще вървят с процесор Snapdragon 855 или Exynos 9825, в зависимост от региона на продажба.

Съобщава се още за наличието на тройна (и дори четворна) основна камера с вертикална ориентация, скенер на пръстови отпечатъци под дисплея и прорези в дисплея за предната камера. При това прорезът ще е разположен в горната част – централно, а не странично, както беше досега.

Новите сведения гласят още, че Note10 няма да получи технология за бързо зареждане 45W, както се твърдеше по-рано. Сега се говори за 25W. Това все пак е крачка напред, сравнено със зарядните устройства с мощност 15W, които се използват в серията Note от 2014 г.

Струва ли си да купувате Galaxy Note 8 през 2019 г.

Допълнително се говори за още два модела Galaxy Note10: SM-N970 и SM-N971. Няма сведения обаче по какво тези устройства ще се различават от вече споменатите по-горе.

Официалният анонс на смартфона Samsung Galaxy Note10 ще се състои през август тази година. По всяка вероятност на 10-о число. Остава съвсем малко време. Не е изключено да започнем да получаваме все повече данни за вълнуващите устройства на южнокорейската компания.

Източник на снимките: samsung.com