Полезни съвети      

Най-добрите програми за създаване на анимирани ефекти

от Лили Георгиева | 18.07.2019 г.

Да прави снимки с добро качество може на практика всеки смартфон. Самото обработване на снимките, благодарение на различни приложения, може да се осъществява в автоматичен режим, получавайки по този начин отлични резултати.

Истински може да удивите своите познати, ако използвате анимирани ефекти.

Нека ви препоръчаме няколко програми, които са натоварени със задачата да създават анимирани ефекти на Android.

XEFX — Photo Animation & Live Wallpaper

Въпреки своето трудно произносимо название, XEFX е доста добра програма. Позволява не само да добавяте реалистични специални ефекти към снимките си, но и да конвентирате анимирано GIF-изображение и дори да създаване на базата му живи тапети. Приложението ще ви впечатли с над 20 ефекта и опции за редактиране.

PixaMotion

PixaMotion – още едно приложение за създаване на интересно визуално съдържание. Тази програма предлага много функции, включително създаване на кадрова анимация, видеа и анимационни ефекти. Позволява още създаване на анимирани от вас теми и богат набор от филтри.

StoryZ Photo Motion & Video Maker

С това приложение може да разкриете потенциала на своите снимки и да ги превърнете в интересни произведения на цифровото изкуство. В допълнение към създаването на анимирани изображения, StoryZ позволява да се създават видео истории и анимирани гифове. Най-иновационната функция на програма носи названието „пулс“. Благодарение на нея изображенията ви буквално оживяват.

Scribbl

Scribbl — едно от най-простите за използване приложения. „Оживява“ снимките буквално след няколко натискания от ваша страна. Предлага се в две версии – едната е платена, а другата – безплатна. Както може да се досетите, безплатната е доста ограничена откъм опции.

Полезни приложения за ученици

PicsArt Animator: GIF & Video

PicsArt Animator — едно от най-добрите приложения в Play Store. С негова помощ ще можете да създавате анимация и дори да правите анимационни филми или видео клипчета с „едно движение на ръката“.

Избирайки това приложение, получавате достъп до професионални функции в анимирането на изображения и обекти. За целта няма да се наложи да давате пари.

Източник на снимките: play.google.com, pixabay.com