Полезни съвети      

Новите айфони ще получат поддръжка на стилуса Apple Pencil

от Лили Георгиева | 01.08.2019 г.

Специалисти от компанията Citi Research проведоха изследване, на базата на което са направили заключение относно функциите, които се очаква потребителите да получат в новите айфони. Въпреки че основно прогнозите на анализаторите съвпадат с очакванията на мнозина, в компанията изказват предположение, че айфоните 2019 ще получат само една необичайна функция.

Става дума за поддръжката на фирмения стилус Apple Pencil. Преди той бе съвместим само с iPad.

Напомняме, че стилусът Apple Pencil бе представен през 2015 г. заедно с първото поколение устройства iPad Pro. В момента на пазара присъстват две версии на този аксесоар – една от тях е съвместима с най-новите модели iPad Pro, докато втората може да работи с таблети, включително iPad Air и iPad Mini.

Мнението, че Apple ще добави поддръжка на стилус в новите айфони се появява не за първи път. Например през август миналата година тайванското издание Economic Daily News написа, че Apple ще представи айфон с поддръжка на стилус, но като резултат се оказа, че това е далеч от истината.

Да споменем още нещо от доклада на специалистите от Citi Research. В него се казва, че новите айфони ще бъдат снабдени с безрамкови дисплеи и големи батерии. Освен това два топ модела ще получат тройна основна камера. Колкото до предната камера, според анализаторите, основният й сензор ще бъде 10-мегапикселов.

Очаква се приемникът на iPhone XS Max да е със стартова цена $1099, тъй като цената на смартфоните, които замениха iPhone XS и iPhone XR ще стартира от $999 и $749 съответно.

Химикалка

Напълно вероятно е новите устройства на Apple да бъдат представени през септември. Традицията ще бъда продължена.

iPhone и 5G

Още през юни известният анализатор на Apple Минг-Чи Куо заяви, че компанията ще снабди два от своите айфони 2020 с модеми 5G. Сега експертът допълва, че прогнозата му леко се променя. Снабдените устройства с 5G ще бъдат три.

След като Apple придоби модемния бизнес на Intel за смартфони, Куо смята, че компанията от Купертино по-добре ще подходи към разработването на своите 5G телефони.

Освен това той прогнозира, че към втората половина на 2020 г. цената на телефоните Android 5G, които, както се окачва, ще стартират на ниво 250-300 долара, ще принуди Apple да предостави 5G дори на устройствата базово ниво.

Това не е всичко. До 2020 г. потребителите ще разглеждат 5G в качеството на ключов показател за покупката на устройство.

Източник на снимките: apple.com