Полезни съвети      

По какво си приличат и различават Хiaomi Mi Рlay и Redmi Note 7

от Лили Георгиева | 02.08.2019 г.

Xiaomi Mi Play и Redmi Note 7 са смартфони на една и съща компания. На външен вид те са просто еднакви. Отличават се само по размерите. Така ли е това обаче, когато става за индивидуалните им технически характеристики? На този отговор ще отговорим в следващите редове.

Първоначална информация за двата модела

Xiaomi Mi Play и Redmi Note 7 се позиционират като бюджетни устройства. Цената на Mi Play е малко по-ниска от тази на конкурента му. Вторият телефон може да се отнесе към средната ценова категория, което, разбира се, е от значение за всеки потребител.

И двете устройства разполагат със стандартна комплектация. В нея влизат зарядно устройство, кабел за пренос на данни и допълнително зареждане, гаранционен талон и инструкция, защитен калъф и

При Xiaomi Mi Play в комплекта откриваме кабел micro-USB, а при Redmi Note 7 – USB Type-C.

Визуални и технически особености

Xiaomi Mi Play 4 и Redmi Note 7 имат сходни тесни рамки и дизайн. Визуално да се различат двете устройства може само по размера на дисплея. Всички елементи на корпуса са разположени идентично. Redmi 7 допълнително разполага с инфрачервен порт, който дава възможност за управление на устройства като климатик, телевизор, аудиосистема и др. през специални приложения.

Двата смартфона са с еднакви екрани. Те са базирани на IPS-матрици с резолюция 2280×1080 (FHD+). Диагоналът на екрана на първия модел е 6,3 инча, а на Xiaomi Mi Play – 5,8 инча.

Независимо на кой модел се спрете, и двата предлагат еднакво ясна картина. Индивидуалните инструменти за настройване на контраста дават възможност на потребителя да изберете удобен вариант за експлоатация.

Идва една от най-големите разлики

Xiaomi Mi Play 4 и Redmi Note 7 разполагат със стандартна памет 4/64 GB.

Основната разлика е при процесора. Xiaomi Mi Play е базиран на MediaTek Helio P35 плюс видеоускорител Power VR GE8320. Redmi Note 7 работи с чипсет Qualcomm Snapdragon 660 с Adreno 512.

Камерите също се различават:

Моделът Xiaomi Mi Play радва потребителя с двойна основна камера с матрици 12 и 2 MP. Предната камера е 8-мегапикселова. В приложението на камерата се използва режим изкуствен интелект.

Китайски телефони, които досущ приличат на айфон

Redmi Note 7 върви с основен модул 48+5 MP и 13-мегапикселова селфи камера.

Както може да се досетите, камерите определят класа на телефона. Второто устройство смело може да се причисли към средния сегмент, докато първото остава в бюджетния. Това логично се вижда в цената на двете устройства.

Източник на снимките: mi.com