Полезни съвети      

Искам смартфон с тройна камера! Кой да е?

от Лили Георгиева | 06.08.2019 г.

Коя бе първата компания, производител на смартфони, която ин предложи устройство с тройна камера? Huawei. А апаратът е Huawei P20 Pro, който е актуален и днес. От мига на появата му обаче на пазара се появиха куп модели с тройна камера от производители като Samsung, Xiaomi, OnePlus и много други.

Сред множеството решихме да подберем 8 модела. Те заслужават вниманието ви, ако сте решили да си купите устройство с тройна камера.

Samsung Galaxy S10 и S10 Plus

Основните камери в Samsung Galaxy S10 и Samsung Galaxy S10 Plus са абсолютно идентични. 12-мегапикселов стандартен обектив и 12-мегапикселов телеобектив с двукратно увеличение. Този набор от камери дава достатъчно широки възможности за снимане. От предната страна на S10 ще откриете един модул 10 MP, а на същото място в S10 Plus 10-мегапикселовият сензор е допълнен с втори 8-мегапикселов сензор.

Ако трябва да кажем нещо за спецификациите, южнокорейските флагмани са на практика идентични. Те са снабдени с процесор Snapdragon 855 (или Exynos 9820 в зависимост от региона на разпространение), поддържат безжично зареждане и имат защита срещу прах и влага. Смартфоните са снабдени още с аудио жак и скенер на пръстови отпечатъци под екрана. Две основни различия между тях: дисплеят и батерията. 6,1 инча и 3400 мАч в S10 срещу 6,4 инча и 4100 мАч при S10 Plus.

LG V50 ThinQ

Още един отличен смартфон с тройна камера, който заслужава вниманието ви. В LG V50 ThinQ ще откриете стандартна 12-мегапикселова камера с апертура f/1.5, 16-мегапикселова широкоъгълна камера с апертура f/1.9 и телефото с 12 MP с апертура f/2.4. Такъв набор от сензори е повече от предостатъчен, за да създавате красиви снимки в на практика всякакви условия.

Бидейки флагманско устройство, LG V50 ThinQ е снабден с мощен процесор Snapdragon 855, 6 GB оперативна памет, 128 GB вътрешно хранилище и внушителна батерия с капацитет 4000 мАч. Този смартфон може и да не изглежда като ултрасъвременно и стилно устройство, но неговата производителност е достатъчно солидна. Това е добре замислен апарат, притежаващ всичко, което един флагман трябва да бъде.

Xiaomi Mi 9

Xiaomi Mi 9 е първият смартфон на китайската компания с троен модул камери. Той е снабден с 48-мегапикселов основен сензор с апертура f/1.75, 12 MP телеобектив с апертура f/2.2 и свръхширокоъгълен 16-мегапикселов сензор с апертура f/2.2.

За защита срещу драскотини модулът с три камери е покрит със сапфирено стъкло. Отпред е разположена 20-мегапикселова селфи камера.

Mi 9 ще ви са хареса със своите съвременен дизайн, голям екран с тънки рамки, неголям капковиден прорез в дисплея под предната камера и стъклена задна повърхност.

Смартфонът поддържа безжично зареждане, но не предлага на потребителя жак за слушалки и защита срещу влага и прах по IPS стандарт.

Sony Xperia 1

Sony направи голяма крачка напред през тази година, представяйки модела Xperia 1. Този смартфон е снабден с процесор Snapdragon 855, 6,5-инчов дисплей с необичайно съотношение на страните 21:9 и тройна камера, в която има широкоъгълен и стандартен сензори, а също така телеобектив. Всичките три камери са с резолюция 12 MP.

Флагманът има съвременен дизайн и скенер на пръстови отпечатъци. Батерията е с капацитет 3300 мАч. Сред другите характеристики за отбелязване е оперативната памет – 6 GB, както и последна версия на операционна система Android.

Потребителят ще се зарадва и от наличието на слот за карта памет.

Източник на снимките: samsung.com, lg.com, mi.com, sonymobile.com