Полезни съвети      

Как да използвате AirPods на Android смартфон

от Лили Георгиева | 15.08.2019 г.

Въпреки своята противоречивост, AirPods си остават едни от най-популярните безжични слушалки. Много потребители смятат, че да се използват AirPods е възможно само ако притежават устройства на Apple. Нова не е така.

Съществуват няколко варианта за използване на слушалките с Android телефон. Веднага споделяме кои са те.

Assistant Trigger. Как да накарате Google Assistant да работи с AirPods

Assistant Trigger е просто приложение, което позволява на използвате Google Assistant на телефон, управляван от ОС Android, по същия начин, както в устройствата от Apple работят с него със Siri. Приложението освен това може да показва нивото на заряд на батерията на слушалките в панела за известия. Супер удобно.

AirBattery

С Assistant Trigger можете да получавате на телефона си същия изплуващ прозорец при включването на слушалките, както при iPhone. AirBattery на свой ред също показва заряда на слушалките. Достъпна е още функция търсене на слушалки AirPods, ако случайно забравите къде сте ги оставили у дома. Единственият минус е наличието на реклама в приложението.

Podroid

Това приложение ще позволи на смартфона ви да разпознава различни жестове, постъпващи от слушалките. Например двойно потупване по корпуса, точно като на айфон.

AirPods или Samsung Buds?

Може да използвате жестове за пауза при възпроизвеждане на музика, за пропускане на песен или за повикване на гласовия асистент. Единственият ключов момент е, че приложението не различава веднага двете слушалки AirPods, ограничава се до един. Поради това ще имате достъп до ограничено количество жестове.

Equalizer

Тази програма е предназначена за фина настройка на звука на AirPods. Ако слушате музика, която се пази в локалното хранилище на вашия смартфон, то може да използвате който искате плейър с еквалайзер. Ако искате едно приложение да възпроизвежда музика, а друго да обработва звука, то Equalizer ще ви послужи добре.

Източник на снимките: apple.com