Полезни съвети      

5 приложения, с които ще се отървете от вредните навици

от Лили Георгиева | 16.08.2019 г.

Съвременният живот е интересен, но наситен до безкрай. На мнозина не им се удава да изпълнят всичко, което са си наумили. Междувременно денят ни се състои от едни или други действия, които често се повтарят. Това са навиците. Дори да не подозираме, те влияят силно на живота ни. Поради това се говори за „вредни“ и „полезни“ навици. От първите следва да се отървете. Някои мобилни приложения позволяват да го постигнем. С тях проследяваме ежедневната си активност и навиците си.

Do It Now

Do It Now – отличен избор за проследяване на навиците ни. Наедно с това предлага планиране на задачите за деня в стил игра. Приложението ви представя като виртуален персонаж, който подобрява своите навици, придобива умения и се развива. Точно като в ролева игра.

Поставете си цели, които искате да постигнете. Движете се напред към осъществяването им, постепенно отървавайки се от „вредните“ навици и придобивайки „добри“.

Boosted

Това приложение ще ви помогне да вземете под контрол своите навици и да стъпите на пътя на самоусъвършенстването. Вие ще може да следите колко време отделяте на различни дейности и да разберете какви мерки трябва да вземете, за да поемете кормилото на живота си.

Може да проследявате своите работни и лични задачи.

Loop

Loop — това е приложение, предназначено за сдобиване с добри навици. То позволява да си поставяте дългосрочни цели и предоставя подробна информация, която ви помага да следите прогреса си. Може да следите толкова цели, колкото искате.

Графичното представяне на данни позволява с лекота да анализирате прогреса си.

Habitory

Habitory влиза в ролята на личен асистент, който ще ви напомня за вашия прогрес и за това, какво трябва да направите, за да постигнете целите си. Приложението има прост и разбираем интерфейс. Не натоварва с реклама.

Приятен бонус е възможността за синхронизация с облачно хранилище и с различни устройства.

Мобилно приложение

Habit Tracker

Както се разбира от названието, това приложение позволява да следите своята активност и навици. Негова отличителна черта е функцията за борба с вредните навици.

Може да определяте награди за постигане на цели, а също така получавате мотивационна подкрепа. Или във вида на мотивационни изображения, или чрез съобщения. Програмата има допълнителна функция – социални мрежи, чрез нея може да следите чуждия пример или пък да давате пример на другите.

Източник на снимките: pixabay.com