Полезни съвети      

Всичко, което знаем за предстоящите Google Pixel 4 и 4 XL

от Лили Георгиева | 21.08.2019 г.

Серията устройства Pixel на Google за първи път бе анонсирана през 2016 г. Първоначално тя представляваше продължение на друга, не по-малко популярна серия – Nexus. Ако през миналата година информация за третото поколение не бе пусната предварителна, то сега компанията отдели значително внимание на „жокерите“. Google строго контролира излизането на данни, но едновременно с това се старае да подгрява публиката. Така проследяването на съдбата на новия Pixel е доста по-интересно.

В следващите редове сме събрали цялата известна информация за предстоящата премиера. Постарали сме се да разберем какъв ще бъде новият смартфон. За ориентир са взети данни от проверени източници.

Всичко започна с това,

че Google подготвя нов среднобюджетен камерафон. През юни гигантът публикува в своя официален туитър акаунт първите изображения на бъдещите устройства. В съобщението се казваше, че има намерение да пусне две версии – класически Pixel 4 и по-усъвършенстван Pixel 4 XL. Не минаха и няколко месеца и в мрежата се появиха първите данни за габарити, дизайн, апаратни характеристики и функционалности.

Част от тях, разбира се, се оказаха откровена лъжа. Знаем, тъй като бяха официално опровергани. А някои мнения останаха без коментари – нарочно, за да не се разкриват отрано всички карти.

Как ще изглежда Pixel 4?

Доказалият се във времето инсайдър Стив Макфлай неведнъж е успявал да отгатне характеристиките на устройствата. Той публикува възможния размер на диагонала на екрана и други интересни детайли. Размерите на екрана на по-малкия модел ще са 5,6 инча или пък 5,8 инча. А на по-голямото устройство – 6,2 или 6,4 инча.

През периода 2018-2019 г. видяхме как постепенно „слизат от сцената“ прорезите, капчиците и т.н. Компаниите се съревноваваха за най-добрата идея за скриване на всички датчици. С първите изображения на Google Pixel 4 Google действително разстрои феновете си – видяхме прорез под предната камера. Според експерти в името на потребителското удовлетворение компанията ще преработи дизайна за премиерата.

5 причини да купите Pixel 2 XL

От появата на първите прототипи на калъфите за корпуса на новото устройство стана ясно как ще изглежда камерафонът.

Компанията потвърди няколко информации, предоставяйки снимки в Туитър.

Така знаем, че:

– На задния корпус ще има квадратна изпъкваща част с няколко камери.
– Панелът ще е изработен от стъкло, но не е известно матово или гланцово.
– Клавишите за регулиране на звука ще са отдясно.
– Няма да има 3,5 мм аудиожак.

Знаем нещичко и за камерите

Главният девиз на Pixel серията е достъпни устройства с отлична камера. Компанията явно не смята да пести средства именно по този показател. Така Pixel 3 с лекота конкурираше камерите на скъпоструващите айфони. Възможно е новият модел да надскочи конкурентът на Apple за тази година.

Засега 100% сигурни данни за параметрите на камерите няма. Знае се само, че ще е налице оптическа стабилизация.

Процесорът…

Засега 5G е оставен за бъдещето. Новият смартфон обаче ще получи Snapdragon 855.

Премиера

Не е известно кога ще стартират продажбите, но премиерата на новите устройства е планирана за октомври тази година.

Източник на снимките: store.google.com