Полезни съвети      

Топ игри с виртуална реалност за Android-устройства

от Лили Георгиева | 23.08.2019 г.

Виртуалната реалност в наши дни е достъпно развлечение – доста по-изгодно, отколкото преди две-три години. И не говорим за скъпоструващи VR гарнитури от известни производители. Виртуалната реалност може да осигури на практика всеки Android-смратфон.

За пълноценна игра на игрите, които ще ви представим по-долу, ще се наложи да използвате някое приспособление, което да закрепите на телефона си. По този начин то ще влезе в ролята на „шлем“ или „очила“ за виртуална реалност.

Някои производители вече предлагат специални устройства за целта. Най-универсалното обаче си остава Google Cardboard.

Е, интересно ли ви е кои са игрите, които дават най-пълноценно VR преживяване? Нека ви посочим някои от тях

Hidden Temple VR Adventure

Тази игра представлява именно това, което се чете в заглавието. В самото начало се оказвате в изоставен храм, в чиято вътрешност трябва да преминете безпроблемно. По пътя ще се наложи да решавате различни главоблъсканици – те са със степен на сложност, да събирате предмети и да ги използвате на нужните места.

Управлението се осъществява чрез поглед. Т.е. вие трябва известно време да гледате врата, за да може персонажът ви да се насочи към нея, да вземе предмет и т.н.

VR Noir

Още една приятна игра с виртуална реалност. Тя буквално ще ви завладее. Влизате в ролята на частен детектив, който се бори с разплитането на сложни дела. VR noir е една от най-добрите игри с виртуална реалност в последно време. Предлага супер графика, отлично озвучаване и интуитивно и удобно управление.

Sisters

Sisters – искате да играете в игра за оцеляване и същевременно филм на ужасите? Вземете Android-а си и започнете! Тази игра е доста тежка, идеална за любителите на жанра. Подгответе се за плашеща история, имение, изобилстващо от загадки и ужаси.

Zombie Shooter VR

Zombie Shooter VR изглежда като ретро игра с аркадни автомати. Подгответе се да избиете всички врагове в зоната на видимост. Този път всичко се случва във виртуална реалност и това допълва опита от преди. Играта ще ви забавлява доста.

InCell VR

InCell VR — удивителна състезателна игра и то с образователна функция. Целта е на висока скорост да избегнете препятствията по пътя си. В хода на играта ще научавате интересни факти за човешкия организъм. Например, минавате по черния дроб, разглеждате как изглежда като строеж.

Тази игра обединява полезно и приятно.

InMind VR

Последната игра в списъка е създадена на хора, които се вълнуват от изследването на човешкото тяло, подобно на предходната. Този път се потапяте в човешкия мозък. По време на пътешествието си през нервната система на пациента, трябва да откривате неврони, които провокират психични заболявания и да лекувате човека. Звучи странно, но е доста забавно.

Източник на снимките: play.google.com