Полезни съвети      

5 неща в Galaxy Note 10, които го правят по-различен от другите

от Лили Георгиева | 27.08.2019 г.

В началото на август Samsung представи Galaxy Note 10 и Note 10+. Въпреки че презентацията според някои премина скучно, и в двете устройства има какво да се види. Поради това е двойно по-странно защо китайците отделиха основно внимание на новото перо S Pen. То е научено от дистанция да отваря затвора на камерата. Вместо на функционалните възможности на апаратите.

Нека обърнем внимание на няколко достойнства на Galaxy Note 10.

S Pen

До голяма степен серията Galaxy Note е натоварена със задачата за успех именно заради S Pen. Тази година компанията е поработила доста върху него. Аксесоарът е получил обновена външност. Китайците са го превърнали в пулт за управление.

Сега с него може не само да се отваря затвора на камерата, но и да се взаимодейства с интерфейса на смартфона, размахвайки перото като диригентска палка.

Доколко тази функция е полезна, ще покаже бъдещето.

3D-скенер

Galaxy Note 10 и Note 10+ са снабдени с камери DepthVision с функция определяне на дълбочината на кадъра. Смартфоните умеят да правят триизмерни копия на обектите в околния свят. По-простичко казано, функцията за сканиране позволява да се прави обемна фотография на една или друга вещ и да се оглежда тя от всички страни.

Тази функция ще е полезна при създаването на презентации, работа с графика и добавена реалност.

Зумиране на аудио

Тази функция е необичайна, но полезна. Тя работи при записването на видео и позволява да се стартира записване на само един източник на звук, дори ако до него са налице и други.

Така имате възможност при снимане на тържества, когато е необходимо да фокусирате вниманието върху този, който държи тост, да отделите звука от страничните.

Зареждане

Galaxy Note 10 е един от малкото смартфони, които поддържат технология за бързо зареждане с мощност 45 Вт. Тя позволява да се зареди батерия с капацитет 4300 мАч от 0 до 100% за около час. Това не е рекорден показател, но е един от най-добрите на пазара.

DeX за Mac и Windows

Преди няколко години Samsung представи док станция, наречена DeX. Тя свързва смартфон, клавиатура, мишка и външен монитор. Позволява да се използва този набор в качествено на пълноценен компютър. Собствениците на Note 10 могат да се свързват директно с компютри с управление Mac и Windows с инсталирано приложение DeX.

Дизайн

Дизайнът е едно от безценните неща, когато говорим за серията Note на Samsung. Той я прави различна на пазара. Разпознаваема и ценна. Тази година компанията е използвала необичайно решение при изпълнението на предния панел, вграждайки камерата в островен прорез, който е разположен по средата. Потребителите може да изберат и нова разцветка – „Аура“.

Източник на снимките: Samsung.com