Полезни съвети      

Част 2: Основните продукти, които ни показаха на IFA 2019

от Лили Георгиева | 19.09.2019 г.

Вчера ви представихме смартфоните, които изложението IFA 2019 събра на едно място. Днес е време да прехвърлим интереса си към битовата техника. Тя се развива с бързи темпове и все повече наподобява едновремешните филми за бъдещето.

Битовата техника, като главен мотив на IFA, винаги е в изобилие и разнообразие. В тази област рядко се появяват изключителни неща, тъй като от година на година устройствата полека-лека „поумняват“ и стават все по-удобни за потребителите.

Южнокорейската компанията Samsung този път показа няколко нови продукта: компактния робот-прахосмукачка Samsung Powerbot VR7200 и ръчната прахосмукачка POWERstick Jet с мощност 200 Вт, инвенторен двигател и филтрираща система Jet Cyclone. Освен това показа шкаф за дезинфекция на дрехи. AirDresser може да освежава облеклата ви за кратко време. Ако се вълнувате от устройства, почистващи въздуха, хвърлете поглед на Cube AX9500. Той предлага стилен кубичен корпус и куп полезни функции за пълноценно филтриране и безшумна работа.

Освен това Samsung обнови своята серия 8К TV, допълвайки я с нов модел с диагонал 55 инча. Засега не знаем какъв е смисълът от по-висока резолюция на такъв малък екран, но едно е ясно – технологията се развива. Това определено е за добро.

Таблетът, който контролира дома ви

На IFA 2019 Philips донесе цял набор от смарт устройства, обособявайки богато своето „умно“ пространство. Сред продуктите, които потребителите можеха да разгледат, бяха: умна четка за зъби, бръсначка, лампи, колан срещу хъркане, ютия, аерогрил и телевизори. Всички те работят с фирмено приложение за смартфона и помагат да опростим бита си и да следим здравословното си състояние в режим реално време.

Аудио

Производителят на бизнес-аудитехника Jabra донесе на изложението в Берлин нови напълно безжични слушалки. Става дума за Elite 75t. Те са с 20% по-малки по размер и с 50% по-добър показател автономна работа, сравнено с предходния модел Jabra Elite 65t. С помощта на калъф може да ги заредите и ще ви служат до 28 часа.

Производителят е допълнил кейса с магнитни държащи, които липсваха в миналия модел. Най-новото поколение слушалки са още по-компактни и ергономични. Характеризират се с подобрена форма за максимален комфорт и надеждна фиксация.

Продуктът е снабден с 4 микрофона и осигуряват чист звук по време на разговор. Освен това поддържат Bluetooth 5.0 и фирменото приложение Jabra Sound+, с което може да настройвате възпроизвеждането по свой вкус.

Компанията JBL на свой ред представи на IFA 2019 нова колонка. Pulse 4, както и предшественичката й, е получила корпус с подсветка, която вече може да се регулира, за да допълните музикалната атмосфера със светлинно шоу. Към устройството може да свържете максимум два смартфона или таблета. С помощта на технологията PartyBoost — обединявате няколко колонки в голяма аудиосистема.

Серията JBL LIVE също се радва на попълнение. Там откриваме безжичните слушалки 300TWS. Те могат да работят без презареждане до 20 часа и поддържат асистента на Гугъл. Смарт функциите са подобрени. Налице има и нови акустични системи – JBL Link Music и JBL Link Portable. И двата модела имат 360-градусово звучене и може да се управляват гласово.

Още една серия се появи на пазара – саундбаровете JBL BAR. Там откриваме модели за всеки вкус и мощност от 80 до 500 Вт.

Източник на снимките: samsung.com, jabra.com