Полезни съвети      

Новите рожби на HTC – U11+ и U11 Life

от Лили Георгиева | 03.11.2017 г.

Преди броени часове HTC представи своите две нови рожби. Става дума за моделите U11+ и U11 Life. Те са доказателство за това, че компанията умее да радва своите потребители, предлагайки им устройства без никакви недостатъци.

През 2017 г. имахме удоволствието да се запознаем с U11, U11 Play и U11 Ultra. Нека сега обърнем поглед към новодошлите – те заслужават нашето внимание.

HTC U11+

Този смартфон ще привлече интереса ви с 6–инчов дисплей със съотношение на страните 18:9 и QHD резолюция. Във визията му можем да отбележим като отличително отсъствието на широки рамки. Това не е характерно за тайванската компания.

Почитателите на HTC ще бъдат зарадвани от необичайния прозрачен заден панел. Той е изработен от тонирано стъкло. През него се вижда датчикът NFC и вътрешността на устройството.

HTC U11+ е получил две модификации.

Първата е снабдена с 4 GB оперативна памет и 64 GB вътрешна памет, а втората съответно с 6 GB и 128 GB. И при двете модификации имаме процесор Snapdragon 835, Edge Sense, звук BoomSound Hi-Fi, HTC Sonic. Налице е технология за активно заглушаване на шума.

3 китайски смартфона, които си заслужават

При камерите трябва да отбележим 12-мегапикселовата с технология UltraPixel 3. Размерът на пикселите 1,4 мкм, апертурата – f/1.7. HTC също така предлагат UltraSpeed-автофокус, BSI-сензор, оптическа стабилизация и LED-светкавица.

Предната на свой ред е 8-мегапикселова. Способна е да снима под ъгъл 85 градуса. Разполага с BSI-датчик и технология HDR Boost.

Капацитетът на батерията е 3939 мАч.

Наличието на защита IP68 е повод само за радост.

HTC U11+ е базиран на операционна система Android Oreo. Продажбите стартират съвсем скоро – на 20 ноември.

HTC U11 Life

Следващата рожба на HTC е този интересен модел, който предлага по-малък диагонал на екрана – 5,2 инча. Дисплеят е SuperLCD с FHD резолюция. Процесорът е Snapdragon 630. Той е съчетан с 3/4 GB оперативна памет и 32/64 GB вътрешна памет. Поддържа се слот за microSD карта до 2 TB.

U11 Life прави впечатление с 16-мегапикселовата си основна камера и 16-мегапикселовата предна камера. При първата получавате f/2.0, BSI, PDAF, HDR, а при втората – f/2.0, BSI, HDR.

Капацитетът на батерията е 2600 мАч. Защитата е само по стандарт IP67.

Този смартфон е по-евтин в сравнение с предходния си роднина. Ориентирано е към хората, които предпочитат да не влагат прекалено много средство в закупуването на телефон, но пък разчитат на качествени камери, стилно устройство, съвременна функционалност и достатъчно място за съхранение на снимки и видеа.

Източник на снимките: HTC.com