Полезни съвети      

Samsung Galaxy J2 Pro е с дисплей Super AMOLED

от Лили Георгиева | 10.01.2018 г.

Южнокорейската компания Samsung най-накрая официално представия своя нов бюджетен смартфон Galaxy J2 Pro. Трябва да отбележим, че в този случай анонсът бе направим по пътя на публикуването на описание за новия продукт на виетнамския сайт на производителя.

В общи линии не виждаме нещо кардинално.

Смартфонът Samsung Galaxy J2 Pro, който на други пазари може да се казва Galaxy J2 (2018), може да се похвали с дисплей Super AMOLED с диагонал 5 инча. Резолюцията на екрана възлиза на скромните 960х540 пиксели. Със сигурност няма да видим този модел в редиците на най-добрите смартфони на 2018 г., но ако категорията е „бюджетен телефон“, то определено този ще е в класацията.

Телефони с 5-инчов дисплей

Основа на Galaxy J2 Pro е неназована 4-ядрена платформа с честота 1,4 GHz. Тук имаме едно несъответствие спрямо слуховете – според тях смартфонът трябваше да бъде базиран на SoC Snapdragon 425. Оперативната памет е 1,5 GB, а флаш-паметта – 16 GB. Последната може да разширите по желание с карти microSD.

Основната и предната камера на смартфона са снабдени със светодиодна светкавица. Резолюцията им е съответно 8 и 5 MP.

Смартфонът също така е снабден с 4G LTE, GPS, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2. Задължително трябва да отбележим наличието на слотове за поставяне на две SIM-карти.

Капацитетът на Galaxy J2 Pro е 2600 мАч.

В съчетание с горепосочените параметри потребителят получава добра автономна работа. Не бива да се заблуждавате от неголямата величина.

Накрая ще ви информираме за още три важни неща: габарити, оператицонна система и цветови решения. А цената дали ви вълнува?

Galaxy J2 Pro е удобен и приятен за употреба телефон. Габаритите му възлизат на 143,8х72,3х8,4 мм. Тежи едва 153 грама.

В качеството на операционна система получавате

Android 7.0 Nougat.

Колкото до цветовете на корпуса, може да изберете този, който най-силно отговаря на предпочитанията ви. Galaxy J2 Pro се предлага в три цвята – черно, синьо и златисто.

16 нови фукции на Android 7.0 Noigat

Засега данните сочат, че стартовата цена на новия бюджетен модел на Samsung е 144 долара.

Източник на снимките: Samsung.com