Полезни съвети      

10 безрамкови смартфона, които си заслужават парите

от Лили Георгиева | 30.05.2018 г.

Познати ли са ви мъките при избор на смартфон? На нас да. Затова искаме да ви спестим усилията и да поддържаме нервите ви в добро състояние. За целта ще насочим вниманието ви към 10 съвременни модела, изпълнени в духа на популярния дизайн „без рамки“.

Високотехнологични решения на адекватна цена

Много добра покупка към днешна дата е Samsung Galaxy S8 – топ модел от 2017 г., при който ще откриете минимални разлики със S9. Достойнствата на „осмицата“ са много: мощен процесор Exynos 8895, страхотна камера (12 MP), качествен екран. Благодарение на тънкия корпус, с устройството се работи комфортно. Има ли минуси? Да, според някои специалисти разположението на скенера на пръстови отпечатъци е неудачно. Може да се иска повече и от капацитета на батерията. Той е 3000 мАч.

Honor 10 — флагманско устройство с модерен дизайн. Дисплеят е 5,84-инчов, а под него откриваме място за скенер на пръстови отпечатъци. Базирано е на 8-ядрен чипсет HiSilicon Kirin 970 с модул за невронни изчисления. Изкуствен интелект влиза в действия при камерата – за определяне на сцените, съдържанието на кадъра и т.н. Не може да не отбележим 24-мегапикселовата предна камера. Капацитетът на батерията е 3400 мАч.

Откакто Nokia принадлежи на китайци, компанията започна да възвръща част от предишната си слава. Тя пуска доста интересни и надеждни устройства. Моделът 7 Plus се откроява със здрав корпус, 6-инчов екран, капацитет на батерията 3800 мАч, двойна камера, операционна система Android 8.0. Сякаш място за критики няма. Е, чипсетът е по-старичък, но пък работи блестящо.

ASUS ZenFone 5 е известен с това, че доста прилича визуално на айфон. Въпреки това заимстване, устройството може да се похвали с отлична характерна визия и екран от 6,2 инча. Камерата е двойна, има и страхотен звук от колонките. Капацитетът на батерията е 3300 мАч.

Устройства в т.нар. „златна среда“

Те попадат в тази зона, поради факта, че нито са прекалено скъпи, нито евтини, но предлагат висота на техническите параметри – производителни чипсети, 3 GB оперативна памет, добри камери и т.н.

Първото ни предложение е Samsung Galaxy A6. Сравнително скъпо устройство, но марката е утвърдена. Версията от 2018 г. се отличава с корпус от стъкло и метал, „прясна“ операционна система, 8-ядрен чипсет Exynos, технология за бързо зареждане, 16-мегапикселова камера и флаш памет 32 GB.

Huawei P20 Lite — още един красавец от този клас. На достъпна цена той предлага екран с резолюция Full HD+, двойна камера и 64 GB памет.

Honor 9 Lite представлява опростената версия на току-що представения флагман. За малко по-скромна сума той предлага 5,65-инчов екран с резолюция Full HD+, двойна камера – и предна, и задна, и NFC. Чипсетът е 8-ядрен HiSilicon Kirin 659.

На следващата позиция в днешния материал с отлични предложения е Huawei Y9 2018, който, както ще забележите, прилича на Honor 9 Lite по своите характеристики. Отличава го капацитетът на батерията – 4000 мАч. Отсъства обаче NFC – т.е. няма да може да правите разплащания с телефона си.

Още един носител на 4000 мАч батерия е Xiaomi Redmi 5 Plus. Той е снабден с 6-инчов екран с резолюция 2160×1080, прилична 12-мегапикселова камера, 64 GB памет. Устройството работи на базата на Qualcomm Snapdragon 625.

По-скромна сума, но отново интересно устройство

На пазара ще срещнете и Alcatel 3X с минимални рамки. Диагоналът на екрана му е точно 5,7 инча, резолюция HD. Предлага още двойна камера и 3000 мАч капацитет на батерията. Минус е отсъствието на NFC.

Източник на снимките: samsung.com, mi.com, asus.com