Полезни съвети      

5 достойнства на музикалния LG G7 ThinQ

от Лили Георгиева | 14.06.2018 г.

Излизането на новия флагман на LG напълно опроверга слуховете за спирането на серията G7. За официалната презентация на новия модел инженерите на компанията са се постарали сериозно, за да реализират рецептата на успеха.

LG G7 ThinQ предлага топ апаратни характеристики, изкуствен интелект, двойна камера. Дори прорез на екрана! Модата си е мода.

Камера

От камерата на флагман се очаква ако не чудо, то поне минимум отлично качество на снимките през деня и нощта. При G7 ThinQ сме спокойни – неговият фотопотенциал е на ниво. Смартфонът е получил традиционна двойна камера, състояща се от два 16-мегапикселови сензора. Светосилата е f/1,6 на основния модул и f/1,9 на спомагателния. В условия на дефицит на светлина смартфонът автоматично включва режима за снимане при слаба осветеност.

Втората камера в G7 ThinQ се използва за получаването на широкоъгълни снимки. Видимостта е в пределите на 107 градуса. Позволява да вместите в кадъра повече обекти.

Предната камера на свой ред е 8-мегапикселова с диафрагма f/1,9 и ъгъл на видимост 80 градуса. Портретният режим с ефект боке присъства както при предната, така и при основната камера.

Смартфони за меломани

LG не са пропуснали да използват изкуствен интелект, който е способен да разпознава нивото на осветеност и разстоянието до обекта. Камерата с лекота ще различи градски пейзаж от разходка в гората и дори снимка със закуската ви, която искате да публикувате в Инстаграм.

Звук

Още един ключов коз на G7 ThinQ. Реализацията на звука е необичайна. Става дума не само за слушалките, иновациите са стигнали и до външната колонка на устройството. Неговото вътрешно пространство се използва в качеството на резонансна камера за засилване на басовете.

Ако поставите смартфона на равна повърхност, силата на звука ще е още по-висока.

Екран

Диагоналът на дисплея е с резолюция QHD+ (3120 x 1440) възлиза на 6,1 инча. Благодарение на съотношението на страните 19,5:9, смартфонът не изглежда като „лопата“. Размерите му са съпоставими с вече традиционните модели с диагонал 5,2 инча в изпълнение 16:9.

Отделно внимание заслужава матрицата. Максималната яркост на екрана достига 1000 нита. Предоставя идеални условия за комфортна работа с дисплея дори в ярък слънчев ден. Този показател инженерите на LG са постигнали с помощта на нова технология Super Bright Display чрез използването на допълнителни бели субпиксели.

По енергопотребление G7 ThinQ предлага 30% по-добра ефективност спрямо предшественика си – G6.

5 идеи за подарък на меломан

Корпус

Съгласно сертификацията по военен стандарт за защита, устройството може да оцелее след поне 26 падания от височина 1,2 метра. Устойчиво е на слънчеви лъчи и висока влага.

За допълнителна защита е използвано стъкло Gorilla Glass 5.

Гласово управление

Съвременните гласови помощници са способни да помогнат по много начини, справяйки се с функциите на личен секретар. Асистентът на LG G7 ThinQ разпознава реч на разстояние до 5 метра. Игнорира фоновия шум в разгара на купон.

Заключение

Този смартфон впечатлява с много показатели – двоен модул на камерата с внушителна апертура, отличен звук с усилвател, свръхярък дисплей, практичен гласов асистент, добра защита при падане и т.н. Освен това изглежда модерен.

Източник на снимките: lg.com