Полезни съвети      

Xiaomi Pocophone F1, Honor Play или Asus Zenfone 5z?

от Лили Георгиева | 23.11.2018 г.

Pocophone F1, Honor Play и Asus Zenfone 5z са едни от най-интересните предложения през 2018 г. Трите модела представляват конкуренция помежду си и се характеризират с конкретни предимства един спрямо друг. При избора на устройство от този ценови клас винаги се прави акцент върху определени характеристики, а други се жертват.

Защо Pocophone F1, Honor Play или Asus Zenfone 5z? Защото предлагат флагмански данни на средна цена.

Дизайн

Дизайнът не е най-силната черта на Xiaomi Pocophone F1. За да намали разходите, китайската компания е заложила на поликарбонатен корпус, който представлява най-евтиният материал към днешна дата.

Asus Zenfone 5z предлага най-оригинален външен вид – метален корпус и елегантен заден панел.

Huawei Honor Play се нарежда по средата заедно със своя метален корпус и U-образни ивици на антените.

Дисплей

Asus Zenfone 5z е най-добрият, когато става дума за качеството на изображението, тъй като осигурява по-точно възпроизвеждане на цветовете. Това се дължи на 96-процентовия обхват DCI-P3.

Xiaomi Pocophone F1 и Honor Play са с IPS-дисплеи среден клас.

Най-доброто устройство, представено през 2018 г.

Технически характеристики

Xiaomi твърди за Pocophone F1, че осигурява отлична производителна работа, благодарение на чипсета Snapdragon 845, 8 GB оперативна памет и оптимизирана версия на MIUI с допълнителни игрови функции.

Второто място принадлежи на Asus Zenfone 5z, който изостава със съвсем малко.

Honor Play с Kirin 970 заема достойно третото място.

Камера

Asus Zenfone 5z за разлика от своите конкуренти е снабден с оптическа стабилизация и предлага широкоъгълни обекти както отпред, така и отзад. Xiaomi Pocophone F1 и Honor Play са горе-долу на едно и също ниво.

Таблети до 300 и 500 лв.

Батерия

Xiaomi Pocophone F1 ще ви впечатли с огромен капацитет на батерията – 4000 мАч. Така той предоставя няколко часа в игрови режим без допълнително презареждане. Следва го моделът Huawei Honor Play с батерия 3750 мАч, докато Asus Zenfone 5z се захранва от батерия с капацитет 3350 мАч.

Източник на снимките: huawei.com, asus.com, mi.com