Полезни съвети      

5-те смартфона с гъвкави дисплеи, които очакваме

от Лили Георгиева | 12.02.2019 г.

2019-а година ще остане в историята като годината, когато се появиха на пазара смартфоните с гъвкави екрани – и то в свободна продажба. Разбира се, дали ще завоюват пазара и ще намерят своята ниша, това е друг въпрос – дори голям, що се касае надеждите на производителите. Нека да разгледаме кои са сгъваемите устройства, които сякаш привличат най-сериозно внимание на този етап от 2019-а година.

Преди да започнем с посочване на модели, нека споменем, че вече няколко производители, утвърдени на пазара, показаха своите устройства и се готвят за пускането им в свободна продажба на пазара. Други само пуснаха тийзъри, а трети стоят в сянка и все момент може да хвърлят „бомбата“.

Royole Flexpai

Анонсът на този модел се състоя на 31 октомври 2018 г. в Пекин. Това бе един от първите показани пред широка публика устройства. Екранът на Flexpai се сгъва навън и е с диагонал 7,8 инча. Резолюцията е 1920×1440 пиксела.

Във вътрешността на модела откриваме чип Snapdragon 855. Той може да се похвали още с една двойна 20-мегапикселова камера и една двойна широкоъгълна 16-мегапикселова камера,  а също така батерия с капацитет 3970 мАч.

Samsung

Южнокорейската компания представи своя гъвкав смартфон през ноември миналата година. Той прилича на устройството, което преди малко видяхме. Екранът му е с диагонал 7,3 инча, но се сгъва навътре. По този начин може да се използва като обикновен телефон. В режим „таблет“ устройството може да показва до 3 приложение наведнъж.

Xiaomi

Китайската компания има доста интересна реализация на концепцията на сгъваем екран на смартфон. Може да се каже, че дизайнът е доста елегантен. Видяхме на видео какво може устройството в края на януари тази година.

Смартфонът на Xiaomi е с малки рамки по краищата. Той силно се отличава от продуктите на конкурентите. Освен това има две места на сгъване, а не само едно.

Huawei

Huawei е сред големите играчи на пазара за смартфони. Поради това не иска да остане встрани от битката за новата тенденция сред производителите. В рамките на изложението, което предстои да стартира след броени дни в Барселона – Mobile World Congress (MWC), компанията ще представи своя сгъваем смартфон. Съгласно някои данни моделът ще поддържа 5G.

Motorola RAZR

Motorola за по-младите потребителите не е толкова известна марка, колкото за първопрохождащите в мобилните технологии преди години. Вероятно помните знаменития по онова време RAZR V3, той бе представител на високия клас телефони. Впоследствие производителят загуби челните си позиции на пазара и така на първите места се наредиха конкурентите от Купертино, Samsung и Google.

Предисторията не пречи в наши дни Motorola да се опита да направи завръщане и то с класическия RAZR. По данни на изданието The Wall Street Journal, Lenovo (на която в момента Motorola принадлежи) иска да възроди бранда и то със сгъваем екран. Анонсът предстои още този месец.

Източник на снимките: royole.com, huawei.com