Полезни съвети      

9 причини да изберете Lenovo Z5s

от Лили Георгиева | 13.02.2019 г.

В средата на декември миналата година китайската компания Lenovo представи своя нов смартфон Lenovo Z5s. Устройството е без рамки и предлага на потребителите тройна основна камера в комбинация с мощен процесор и привлекателно ниска цена.

Веднага след презентацията компанията стартира и предварителните поръчки. Новият смартфон е достъпен в три версии, които се отличават по оперативната и вътрешната памет.

Най-евтиният вариант е Lenovo Z5s с 4 GB оперативна и 64 GB вътрешна памет. Най-скъпият модел предлага 6 GB оперативна и 128 GB вътрешна памет. Средният вариант е с 6 GB оперативна и 64 GB вътрешна памет.

Позициониране

Lenovo позиционира Z5s като смартфон, който трябва да нанесе съкрушителен удар върху флагмана Xiaomi Mi 8. Дали ще се случи това, времето ще покаже. Важно е да се отбележи, че моделът, в отличие от Mi 8, не е флагмански. Той принадлежи към средния клас телефони и за това свидетелства и изборът на чипсет – той не е сред топ моделите – Qualcomm Snapdragon 845 например, а е с процесор средно ниво – Snapdragon 710.

Хакната ли е предната камера на телефона ви?

Новият модел има няколко преимущества. Сред тях е вече спомената тройна основна камера. Внимание заслужават още широкоформатният дисплей и стъкленият корпус с водоотблъскващо покритие. Рамката е здрава, изработена е от авиационен алуминий.

По време на презентацията Lenovo показа как с рамката може да се чупят орехи!

Плюсовете на Lenovo Z5s

Има поне девет причини да купите този смартфон. Това са:

– Тройна основна камера с изкуствен интелект;
– Пълноекранен дизайн;
– Бърз процесор;
– Много памет;
– Стилен външен вид;
– Здрав корпус;
– Батерия с поддържка на технология за бързо зареждане;
– Порт USB Type-C и 3,5 мм аудиожак за слушалки;
– Достъпна цена.

Като минус, за да не бъдем твърде ласкави към характеристиките на модела на Lenovo, трябва да посочим хибридния слот. Потребителят се налага да избира между използване на втора SIM карта или карта памет microSD.

Другата нежелана новина е, че устройството се предлага за момента само на китайския пазар. Това обаче не бива да ни обезсърчава. На родния пазар има достатъчно модели на Lenovo, които са на достъпна цена и предлагат същото качество на изпълнение.

Източник на снимките: Lenovo.com