Полезни съвети      

10 ретро игри, които сега може да играете на Android-а си

от Лили Георгиева | 19.02.2019 г.

Мобилните игри отдавна са ниша, която има свой пазар. Разбира се, къде по-удобно е да вземете конзола или да седнете пред компютъра си, но игрите за мобилни устройства имат своите плюсове. Може да ги играете почти навсякъде. Когато съчетаете този комфорт с ретро игри, нещата стават още по-вълнуващи. Спомняте ли си игрите от своето детство? Не, не преди няколко години, а през 90-те? Представяме ви няколко игри, които и сега ще искате да играете с часове на своя Android-смартфон.

1. Pac-Man
Нито един списък с ретро игри не може да бъде пълен без Пакман. Избягайте на призраците. Толкова е увлекателно!

2. Super Mario Run
Това не е класическа ретро игра, но всички атритуби на старите игри присъстват в нея. Първият свят е напълно безплатен. За пълна версия ще се наложи да платите.

3. Tetris
Варианти на класическия тетрис м магазина за мобилни приложения са много. Може да им се полюбувате от сърце.

4. Ghosts’n Goblins Mobile
Този екшън от едно време е с приятна графика. Има няколко нива на сложност, като класическият вариант ще ви напомни на 90-те. Повишете сложността и играйте до превъртане!

5. realMyst
RealМyst е адаптирана за смартфони и таблети версия на класическата игра-главоблъсканица Myst. Разгадайте тайните на острова!

6. Mega Man Mobile
Mega Man наред с Mario е представител на „старата школа“. Графиката, звукът и музиката непременно ще ви навеят носталгия.

7. Streets of Rage Classic
Streets of Rage от Sega кой не е играл през 90-те? От времето на игралните автомати. Колко положителни емоции натрупвахме с нея! Вече може да я играете и на мобилния си телефон. Има и минус – рекламата. То нея може да се избавите срещу някой и друг лев.

Телефони за геймъри

8. Crossy Road
Игра, направена по каноните на Frogger. Само трябва да пресечете оживена магистрала и да спасите персонажа си от среща с товарен камион.

9. Pitfall
Истински ретро проект. Игра от 80-те. Доста интересно приключение, което ще се понрави на почитателите на пиксел арта.

10. Space Invaders
Че къде без тази игра? Край! Май вече знаете какво ще правите всяка вечер след работа!