Полезни съвети      

Сгъваемият Motorola RAZR е все по-близо

от Лили Георгиева | 14.03.2019 г.

През последните години светът на смартфоните започна да се променя с бързи темпове. Обичайните устройства променят формата и функционалността си. Предлагат нов начин за взаимодействие.

Едни от първите сгъваеми модели, които производителите в бранша ни предложиха, са Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X.

Те, така да се кажа, положиха първите стъпки. Освен това са флагмани в истинския смисъл на думата. Предлагат най-доброто към днешна дата. След Samsung и Huawei поредицата бива допълнена от Motorola. Още един сгъваем смартфон ще се появи на пазара.

Сгъваемият смартфон на Huawei

Изданието XDA Developers сподели най-новата информация, свързана със спецификациите на наследника на бестселъра за своето време RAZR.

Съгласно информацията, публикувана от изданието, сгъваемият Motorola RAZR ще получи спецификациите на представител на средния ценови сегмент. Какво означава това? Следното: 4-ядрен процесор Snapdragon 710 с тактова честота 2,2 GHz и графично ядро Adreno 616. Очаква се смартфонът да бъде предложен в два варианта: 4 GB оперативна памет и 64 GB вътрешно хранилище или пък 6 GB оперативна памет и 128 GB вътрешно хранилище.

Капацитетът на батерията по всяка вероятност ще бъде 2730 мАч. Зареждането ще става чрез технологията за бързо зареждане TurboPower с мощност 27 Вт.

Сгъваемият смартфон на Samsung

За момента отсъства информация за характеристиките на камерите.

От по-рано знаем, че наследникът на RAZR ще получи два дисплея, един от които ще бъде издължен и гъвкав, и ще се намира от вътрешната страна на смартфона. Вторият ще е съвсем неголям и ще е предназначен за уведомления и бързо взаимодействие с основните функции на устройствата. Ще е разположен отвън.

Основният дисплей по всяка вероятност ще получи 6,2-инчов OLED панел с резолюция 876 x 2142 пиксела. Резолюцията на външния дисплей ще е 600 х 800 пиксела. Тази информация обаче не е потвърдена.

Не е изключено смартфонът да постъпи в продажба още през тази година – по-конкретно – през втората й половина. Той ще се предлага в три цвята – бяло, черно и златно.

От XDA Developers твърдят, че именно такъв ще бъде външният вид на предстоящия смартфон. Такива са изводите от патентните заявки, подадени от Motorola.

По данни на изданието The Wall Street Journal, за да се сдобиете с гъвкавия смартфон на Motorola, ще трябва да извадите около 1500 долара.

Източник на снимките: XDA Developers